Türkiye'den Almanya'ya 615 memur iltica etti

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana 250'si diplomatik, 365'i ise hizmet pasaportu sahibi 615 Türk vatandaşının Almanya'ya iltica ettiğini açıkladı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türkiye'den Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan Türkiye vatandaşlarının başvurularının Federal Göçmen ve Mülteci Dairesince (BAMF) diğer başvurular gibi yasalar ve hukuka uygunluk açısından değerlendirildiğini belirtti.

Rhein gazetesine açıklamada bulunan De Maiziere, Türkiye'den 250'si diplomatik, 365'i ise hizmet pasaportu sahibi 615 Türk vatandaşının Almanya'ya iltica ettiğini açıkladı. 

İçişleri Bakanlığına iltica başvurusunda bulunan Türklerin yüzde 22'sinin başvurularının kabul edildiği, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana ise toplam 6 bin 700'den fazla Türkiye vatandaşının Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğu açıklandı.

'TÜRKİYE'DEN İLTİCA BAŞVURULARI ARTTI'

Sol Parti'nin ağustos ayında verdiği soru önergesine Almanya İçişleri Bakanlığı'nın verdiği yanıta göre Türkiye'den Almanya'ya iltica başvurusunda bulunanların sayısında artış oldu. Önergeye göre bu yıl temmuz ayında 620 Türk vatandaşı Almanya'ya iltica başvurusu yaptı. Bu rakam haziran ayında 433, mayıs ayında ise 498'di.

İçişleri Bakanlığı'nın yanıtına göre, temmuz ayında iltica başvurusunda bulunan Türklerin yüzde 22'sinin başvuruları kabul edildi. Bu oranın 16 Nisan'da düzenlenen anayasa değişikliği referandumu öncesi mart ayında yüzde 8,7 olduğu bilgisi verildi.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Die Welt gazetesinin ağustos sonunda internet sitesinde yer alan haberinde, bazı üst düzey emniyet görevlilerinin ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli üst düzey memurlardan birinin de Almanya'ya iltica başvurusunda bulunduğu ileri sürüldü.