Türkiye Komünist Gençliği'nden uyuşturucuya karşı mücadele çağrısı

Türkiye Komünist Gençliği, bugün yayınladığı deklarasyonla, kullanımı gençler arasında giderek yaygınlaşan uyuşturucuya karşı mücadele çağrısı yaptı. “Yaşamın dozunu yükselt, örgütlen” başlıklı açıklamada, egemen sınıfların emekçi gençleri esir almak için bir araç olarak uyuşturucuyu kullandığı belirtildi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Gençliği (TKG) bugün bir deklarasyon yayınlayarak, Türkiye’de ve dünyada gençler arasında giderek yaygınlaşan uyuşturucu madde bağımlılığına karşı uzun süreli bir kampanya başlattığını duyurdu.

Uyuşturucuya karşı savaşın çok yönlü bir mücadele olduğunun altının çizildiği açıklamada, komünistlerin yaklaşımı sekiz maddede açıklanıyor.

Broşür haline getirileceği duyurulan “Uyuşturucuya karşı, özgür bir yaşam için; Yaşamın dozunu artır, örgütlen!” başlıklı açıklamanın dağıtımına bu hafta sonu yapılacakolan Uyuşturucuya Karşı Metin Kurt Futbol Turnuvası sırasında başlanacak.

"UYUŞTURUCU İDEOLOJİK VE KÜLTÜREL BİR SALDIRIDIR"

Uyuşturucunun “emekçi gençleri zararsızlaştırmaya” hizmet eden kapsamlı bir saldırının parçası olduğunun vurgulandığı açıklamada, madde kullanımının sadece insan bünyesi üzerindeki etkisiyle değerlendirilemeyeceğinin altı çiziliyor.

“Hayatın dertleri karşısında, bu dertlerin maddi temelini kavramamızı sağlayan bilincimizden kurtulmak ya da birkaç saatliğine onu askıya almak, sorunlarla mücadele etme yöntemi olarak görülemeyeceği gibi, insanı dinlendirmez” denilen açıklamada, egemen kültürün insanın dönüştürücü iradesine ve bilince düşman olduğu vurgulanıyor.

Uyuşturucunun yasallaşmasını savunan “sözde özgürlükçü” siyasi hareketlere yanıt verilen TKG deklarasyonunda, “uyuşturucu bağımlılığının zeminini sömürü düzeninin hazırladığı” ve bu siyasi hareketlerin halkın düzene karşı öfkesini zararsızlaştırmaya hizmet ettiği belirtiliyor.

"UYUŞTURUCUYA KARŞI MÜCADELE YURTSEVERLİK GÖREVİ"

TKG’nin yayınladığı deklarasyonda, “Uyuşturucuya karşı mücadelenin anti-emperyalist savaşın bir parçası ve yurtseverlik görevi olduğu” belirtilerek, NATO güçleri ve ABD’nin işgal ettikleri bölgelerde direnişi kırmak için uyuşturucunun yaygınlaşmasını sağladıklarına işaret edildi.

“Ülkemizde ve dünyada; işçi sınıfına, direnen halklara ve işçi sınıfı devrimcilerine karşı terör uygulamak üzere NATO tarafından kurulmuş, kanlı kontrgerilla örgütlenmeleri, eylemlerinin finansmanını büyük ölçüde uyuşturucu üzerinden sağlamaktadır” denilen açıklamada, gençler, ülkenin geleceğini karartan bu örgütlerin maşası olmamaya çağırıldı.

Açıklamada, uyuşturucunun “sömürü düzeninin gençliğe dayattığı erken ölüm” olduğunun ifade edilirken, “Eğer bir araya gelirsek, güçlü olan biziz. Uyuşturucu ticaretiyle zengin olanlarsa bir avuç haydut” denildi. Gençleri “dozlara mahkûm olmamaya” çağırarak son bulan deklarasyonda, “bağımlı kişilerin iyileştirilebileceğinin ama sömürü düzeninin iyileştirilemez olduğunun unutulmaması gerektiği” vurgulandı.

DEKLARASYONUN TAM METNİ İÇİN

TKG'nin yayınladığı deklarasyonun tam metnini okumak için şu bağlantıya tıklayabilirsiniz: 

http://komunistgenclik.org/haberler/1253-turkiye-komunist-gencligi-nden-uyusturucuya-karsi-mucadele-cagrisi