Türkiye Komünist Gençliği'nden saldırılara yanıt

Türkiye Komünist Gençliği, anti-emperyalist faaliyetlerinin bugün Tekirdağ ve Antalya'da faşist çetelerin saldırısına uğramasının ardından bir açıklama yayımladı. Komünist gençler, 'Yurtseverler görev başına! Bu memleket bizim; yobaza, faşiste, işbirlikçilere bırakmayalım!' dedi.

Türkiye Komünist Gençliği'nin (TKG) Türkiye'nin dört bir yanında başlattığı NATO ve emperyalizm karşıtı kampanya, çetelerin tepkisiyle karşılaştı.

Bugün Tekirdağ ve Antalya'da, kolluk kuvvetlerinin seyirci kalmakla yetindiği faşist saldırıları püskürten komünist gençler, bir açıklama yayımladı.

TKG'nin "Yarın yine kandırıldık diyecekler, bu kez faydası olmayacak" dedikleri açıklama şöyle;

Türkiye Komünist Gençliği'nin Türkiye'nin dört bir yanında başlattığı NATO ve emperyalizm karşıtı kampanyanın, devletin tepesine çöreklenmiş halk düşmanı çeteyi rahatsız ettiği anlaşılıyor.

Emperyalizm karşıtı kampanyamızı başlattığımız günden beri göğüslediğimiz polisiye engellemeler ve son olarak bugün Tekirdağ ve Antalya'da bildiri dağıtımı yapan yoldaşlarımıza dönük faşist saldırılar bu rahatsızlığın ifadesidir. Sayıca az buldukları yurtsever gençlere pusu kurarak saldıran faşistlerin, kendilerini var eden NATO'ya bekçilik yapmaları son derece doğaldır. 

KANDIRILMAK, KULLANILMAK ONLARIN İŞİ

Üzerinde "NATO en büyük terör örgütüdür" yazılı bildiriyi dağıtan gençlere saldıran şeriatçı, faşist grupların tarihi aynı zamanda işbirlikçiliğin, ABD uşaklığının tarihidir. 

Vatanlarının 100'ü aşkın NATO-ABD üssüyle kirletilmesinden rahatsız olmayan sözde "vatansever"lerin, ABD'nin 6'ncı Filosu'nu denize döken gerçek yurtseverlere nasıl saldırdığı hâlâ Türkiye gençliğinin belleğindedir. Tarihe Kanlı Pazar olarak geçen saldırıda biri öğrenci diğeri işçi iki genç, denize dökülen ABD Filosunun öcünü almak isteyen MTTB üyeleri tarafından bıçaklanarak katledilmiştir. 

Bu hain saldırıda yer alan ve bugün hâlâ gerici-faşist partilerde yöneticilik yapan şahısların, daha sonra televizyon programlarında "ABD tarafından kullanıldıklarını" itiraf ederek pişmanlıklarını dile getirdikleri bilinmektedir. Yarın yine "kandırıldık", "kullanıldık" demelerinin, bu kez faydası olmayacaktır.

YANKİ'YE UŞAKLIK ETMEYİ İYİ BİLİYORLAR

Tarihi ABD uşaklığıyla damgalanmış gericilerin, NATO'culuktan vazgeçemediği pek çok örnekte açıkça görülüyor. 

Komünistlerden farklı olarak onlar Yanki'ye uşaklık etmeyi, son zamanlarda meclis kürsülerinden ilan ettikleri emperyalizme karşı mücadeleden daha iyi biliyorlar. Sahiplerini mutlu etmek uğruna daha fazlasını yapmak için ABD ve Türkiye sermaye sınıfları arasındaki anlaşmazlıkların bir an önce tatlıya bağlanmasını dört gözle bekliyorlar. 

O zamana kadar anti-emperyalist rolü yapmayı planlıyor ama emperyalizmle köprüleri tamamen atmayı akıllarından bile geçirmiyorlar. Gerçek anti-emperyalistlerin "üslere el konsun", "askeri, siyasi, ekonomik köprüler atılsın" talebi ise ödlerini koparıyor. Maskelerinin düşüreceğini biliyorlar, bu yüzden komünistlere saldırıyorlar.

BU MEMLEKET BİZİM

Antalya ve Tekirdağ'da yaşananların perde arkası yukarıdaki gibi özetlenebilir. Bu saldırılar, 98 mücadele yılının deneyimiyle hareket eden TKP ve onun gençlik örgütü için şaşırtıcı değildir.

Kendilerinden sayıca çok daha kalabalık grupların saldırısına uğrayan yoldaşlarımızdan altısı hafif şekilde yaralanmıştır.

İki ilde de yerel örgütlerimiz anti-emperyalist mücadeleyi baskılara ve provokasyonlara rağmen yükseltmeye kararlıdır. Bizim muhatabımız ve esas düşmanımız, her dönem kandırılan ve kullanılan zavallılar değil, bu güruhların tasmasını elinde tutan sermaye sınıfı ve emperyalizmdir.

Yurtseverler görev başına!

Bu memleket bizim; yobaza, faşiste, işbirlikçilere bırakmayalım!

Türkiye Komünist Gençliği - TKG