Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nden Selahattin Aydoğdu heykeline kınama

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, Fatih Terim'in kavga ettiği Selahattin Aydoğdu'nun heykelinin dikilmesini kınadı.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği, Fatih Terim'in mekanını basıp kavga ettiği Selahattin Aydoğdu'nun heykelinin, üniversite öğrencileri tarafından yapılmasını kınadı.

Terim'in A Milli Takım teknik direktörlüğünü bırakmasıyla sonuçlanan kavga sonrası, bir grup Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Çeşme Alaçatı'da Fatih Terim ile kavga eden kebapçı Selahattin Aydoğdu'nun birebir heykelini dikti.

Heykel nedeniyle  Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemize itibar kazandırmış, geçmişi başarılarla dolu böyle bir teknik adamı, kişisel veya ailevi nedenlerle karıştığı bazı adli olaylar sebebiyle bir çırpıda söküp atmak kolay olamaz. TÜFAD olarak buna izin vermemiz mümkün değildir. Ülkemizde her alanda olduğu gibi futbolumuzda da insanlar kolay kolay yetişmiyor. Adli makamlara intikal etmiş ve henüz sonuçlanmamış bir olay nedeniyle değerli hocamız Fatih Terim'in yıpratılması asla kabul edilemez.
Hele bu eylemin, ilim, irfan ve bilim yuvası olan yüksek öğretim kurumu üniversitede, Türkiye'nin geleceği olarak gördüğümüz bir grup genç öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmesi son derece üzücü olmuştur. Bu olayla ilgili yapılan 'Heykel' eylemini şiddetle kınıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizi hafızalarını tekrar yoklayarak sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla."