'Türkiye eninde sonunda Erdoğan'ı da geride bırakacaktır'

Almanya Maliye Bakanı Schäuble, Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak başkanlık referandumu için, "Sonucun ne olacağını söyleyebilmek mümkün değil. Ama Türkiye'de 'Türkiye eninde sonunda Erdoğan'ı da geride bırakacaktır' diyenler de var" diye konuştu.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Türkiye ile üzerinde görüşmeler yürütülen ekonomik desteğin, gazeteci Deniz Yücel'in tutuklanmasının ardından zora girdiğini belirtti.

DW Türkçe'nin haberine göre, Schäuble 'Der Spiegel'e verdiği demeçte, Yücel'in tutuklanması öncesinde Türkiye'ye ekonomik destek konusunda görüşmeler yürütüldüğünü belirterek, "Görüşmeler iyi ilerliyordu. Ama ardından tutuklama geldi. Bu, durumu son derece güçleştirdi" dedi.

16 Nisan'da yapılacak başkanlık referandumu öncesinde Türkiye'deki gelişmelerle ilgili endişeli olduğunu belirten Schäuble, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın getirmek istediği başkanlık sistemi tek adam yönetimi ya da diktatörlüğe yol açabilir mi?" şeklindeki soruyu, "Anayasa değişiklik taslağı bu şekilde okunabilir" diye yanıtladı.

16 Nisan referandumunun başa baş bir mücadeleye sahne olacağını tahmin ettiğini belirten Almanya Maliye Bakanı, "Sonucun ne olacağını söyleyebilmek mümkün değil. Ama Türkiye'de 'Türkiye eninde sonunda Erdoğan'ı da geride bırakacaktır' diyenler de var" diye konuştu.