'Türkiye dinsel kurallarla yönetilemez' bildirisine beraat

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçen yıl ocak ayında "Türkiye dinsel kurallarla yönetilemez" başlıklı bildiriyi dağıttıkları için gözaltına alınıp haklarında dava açılan üç TKP üyesi beraat etti.

Haber Merkezi

Antalya'nın Alanya ilçesinde 28 Ocak 2016 günü merkez postane önünde üzerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in fotoğraflarının bulunduğu "Türkiye dinsel kurallarla yönetilemez" başlıklı bildiriyi dağıtan Uğur Karlı, Nihat Ekmekçibaşı ve Halit Geçirgen önce gözaltına alınmış, ardından haklarında dava açılmıştı. 

Alanya Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, bildiri dağıtan üç komünist "cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine hakaret" iddialarıyla yargılandı. 

"Yobazlara boyun eğme, geleceğine sahip çık" cümlesiyle sona eren bildiri nedeniyle yargılanan üç komünist beraat etti. Mahkeme kararında şöyle denildi: "Sanıkların cezalandırılmasları talebiyle kamu davası açılmış ise de yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması göz önüne alınarak, sanıkların ayrı ayır beraatlerine karar verilmiştir."

İŞTE O BROŞÜR

Alanya Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan broşür şöyleydi: