Türkiye Büyükelçisi, İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

İran ve Türkiye'nin üst düzey makamlarından yapılan karşılıklı açıklamalar sonrasında İran, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı

DHA

Türkiye'nin İran konusundaki açıklamalarına tepki gösteren İran yönetimi, Türkiye'nin bu ülkedeki Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

İran devlet televizyonunun haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Bahreyn temasları kapsamında ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Münih Konferansı'nda dile getirdiği ifadelerden dolayı Türkiye Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin bugün İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İran televizyonu, Dışişleri Bakanlığı'na gelen Türkiye Büyükelçisine İran yönetiminin "sert" itirazının iletildiği aktardı.

'SABRIMIZIN BİR SINIRI VAR'

Bu sabah basın toplantısında konuşan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de İran'a yönelik Türkiye'den yapılan açıklamalara tepki göstererek, "Türkiye konusunda sabırlı davranıyoruz; ancak, sabrımızın da bir sınırı var. Türk dostlarımız bu tip ifadelerini tekrarlarsa biz de susmayıp karşılık vereceğiz" demişti.

Erdoğan, Bahreyn ziyareti sırasında İran'ın Irak ve Suriye'de "Pers milliyetçiliği" politikası izlediğini öne sürmüştü.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Münih'te İran'ı "mezhepçilik yapmakla" eleştirmişti.