Türkiye bunu tartışıyor: Hakan Fidan görevden alındı mı?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun görevden alındığı iddiasının yayılmasının ardından hem hükümet hem de yandaş cephesinden hızlıca yalanlamalar geldi.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz Perşembe günü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un Bakanlar Kurulu sonrası, kendisine sorulan "MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevden alınacağı yönündeki" soruya "MGK toplantısında böyle bir konu gündeme gelmedi. Hakan Fidan MGK'nın başından sonuna kadar toplantıdaydı. Kulislerdeki konuşmalara göre hareket edemeyiz" cevabıyla ülke gündemine giren "Hakan Fidan tartışması", dün gece Fuat Avni'nin attığı tweetlerle yeniden alevlendi.

Türkiye dün gece Fuat Avni'nin "Hakan Fidan görevden alınacak" iddialarının gerçekliğini tartışırken, öğlen saatlerinde Haberdar isimli internet sitesi, Fidan'ın görevden alındığını duyurdu.

Haberdar'ın duyurduğu haberi pek çok site "iddia" şeklinde haberleştirilirken, söz konusu iddiayla ilgili haberler ise neredeyse tüm internet sitelerinde yer aldı.

İLK YANIT TROLLERDEN

"Fidan görevden alındı" haberlerine ilk cevap AK trollerden geldi. AKP'nin meşhur trolü Esat Ç., Fidan'ın görevde olduğunu ve Fidan hakkında çıkan haberlerin "paralel sitelerin uydurması" olduğunu yazdı. 

TROLLERİN HEMEN ARDINDAN YANDAŞ BASINDAN HAKAN FİDAN'LI FOTOĞRAF

Trollerin ardından bir yanıt da Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından geldi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, "Görevinin başında" denilen Fidan ise şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Somali'de yer alıyor. Somali heyetindeki gazeteciler ise Fidan ile toplu fotoğraf çektirip sosyal medyada yayınladı.

BAŞBAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Son açıklama ise , Başbakanlık kaynaklarından geldi. MİT Müsteşarı Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu'nun görevden alındığı yönündeki iddiaları yalanladı.