Türkiye Barış Komitesi'nden Afrin açıklaması

Türkiye Barış Komitesi, Afrin harekatına ilişkin "Suriye’ye dış müdahaleye hayır!" başlıklı bir açıklama yayımladı.

Haber Merkezi

Afrin'de dün başlayan harekatın ardından Türkiye Barış Komitesi'nden açıklama geldi.

"Suriye’ye dış müdahaleye hayır!" başlıklı açıklamada "Komşu halkları ve bütün barışseverleri emperyalizme ve gericiliğe karşı birleşmeye çağırıyoruz" denildi.

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Suriye’ye dış müdahaleye hayır!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin giriştiği Afrin operasyonunun, ülkemizin ulusal çıkarlarıyla herhangi bir ilgisi yoktur. Bu operasyon, yıllardır Suriye’nin egemenliğine yönelik AKP müdahalelerinin yeni bir halkasını oluşturmaktadır.

2011’de, emperyalizmin desteğiyle ülke içindeki gerici güçlerin başlattığı saldırılar, ülkeyi kan gölüne çevirmiş, milyonlarca Suriyeliyi yerinden etmişti. Cihatçı çeteler büyük ölçüde geri püskürtülmüş olmakla birlikte, son gelişmeler, bütün güç odaklarının Suriye'de istikrara ve barışa düşman olduklarını kanıtlar niteliktedir.  

IŞİD'in tasfiye edilmesi yetmiyor; Suriye halkının ülkenin tam kontrolünü eline almasına, tüm yabancı güçlerin çekilmesine kadar barışa ulaşılamayacağı görülüyor. 

Türkiye'nin, ABD ve Rusya'nın icazetiyle gerçekleştirdiği saldırı gayrimeşrudur ve Suriye'de bölünmüşlüğü perçinleyerek emperyalizme hizmet etmiş olmaktadır. AKP'nin anti-Amerikan söylemi tamamen demagojiktir. 

TSK müdahalesine milliyetçiliğin, şovenizmin yükseltilmesi eşlik etmekte, savaş kışkırtıcılığı yükselmekte, savaş dinci bir dille meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. Sadece Suriye'de değil Türkiye'de de bölücü işlev gören bu politikanın reddedilmesi gerekmektedir. 

ABD’nin desteklediği çeşitli oluşumlar tehdit olarak işaret ediliyor. ABD emperyalizminin her türlü girişimi, başta Suriye olmak üzere Türkiye ve bölgedeki bütün diğer ülkelerin halkları için son derece ciddi bir tehdittir. Emperyalizme alan açan her siyaset, halka düşmandır. 

Yapılması gereken, Suriye’ye dönük bütün yabancı müdahalelerin derhal ve koşulsuz olarak sona erdirilmesidir. Suriye emperyalizmin, büyük güçlerin oyun alanı olmaktan çıkmalı, ülke halkı kendi kaderini kendisi belirlemelidir. 

Komşu halkları ve bütün barışseverleri emperyalizme ve gericiliğe karşı birleşmeye çağırıyoruz.

Türkiye Barış Komitesi