Türkiye Antarktika'da hak iddia ediyor

Türkiye'nin Antarktika'da "Piri Reis'in haritasında yer aldığı" iddiasında bulunarak hak iddia ettiği açıklandı.

AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin Antarktika'da hak iddia ettiğini, gerekçe olarak da Piri Reis'in haritasında bölgenin yer almasını gösterdi.

Piri Reis'in haritasında Antarktika'nın tam olarak gösterildiğini söyleyen Özlü, "Antarktika Bölgesi'nin olduğu işaretleri var. Bir harita yaptırıyoruz, güzel bir harita yaptırarak Antarktika'da hak iddia eden ülkelerin belgelerinin sunulduğu müzede bu haritayı sergileyeceğiz. Biz de orada hak iddia ediyoruz çünkü en önce Antarktika denen bir yer olduğunu Piri Reis Haritası'nda işaret ediyoruz. Böyle bir yer var diye işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

'BİLİM ÜSSÜ KURACAĞIZ'

Bakan Faruk Özlü, "Biz ön çalışma yaptık. Bu çalışmaya göre, Antarktika'da mevsim buradakinin tam tersi durumda. Antarktika'da yaz olduğu dönemde yani 15 Kasım-15 Şubatta oraya bir heyet göndereceğiz. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ve diğer üniversitelerimizden araştırmacı hocalarımızı Antarktika'ya göndereceğiz. Türkiye'nin Antarktika'da bir bilim üssü olacak" diye konuştu.