Turkcell: O gece darbecilere 'Teslim olun' SMS'i gönderdik

Darbe girişimi gecesi Erdoğan'a desteğini açıklayan Turkcell, darbe girişimine katılan askerlere de "Silahlarınızı bırakın teslim olun" mesajı gönderdiklerini açıkladı.

Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, darbe girişimi sırasında askerlere "Silahlarınızı bırakın, teslim olun" SMS'i gönderdiklerini söyledi.

Terzioğlu, darbe girişiminin anlaşılması üzerine Erdoğan'a destek açıklaması yaptıklarını hatırlatarak 35 milyon SMS'le Erdoğan'ın sözlerini ulaştırdıklarını söyledi. Yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın saat 00.26’daki açıklamalarından işin gerçeğini anladık. Vakit kaybetmeden de saat  00.38 sularında 'Darbe girişimine karşı hükümetimizin yanındayız' mesajı yayımladık. O açıklama Erdoğan'ın ifade ettiği kelimelerden oluşuyordu. Daha sonra ben bu mesajı Twitter ve Facebook'taki kişisel hesabımdan da paylaştım. Hemen aldığımız bir aksiyon daha vardı. Erdoğan’n mesajını 35 milyon SMS yoluyla göndermeye başladık.

Bizim belirli bir kapasitemiz var. Bu kapasitemizi de şu an için yükselttik. O an itibarıyla saatte 2.5 milyon SMS gönderebiliyorduk. Dolayısıyla SMS gönderimimiz hemen başladı. Bunu tamamen kendi insiyatifimizle yaptık. Halkımıza bu mesajın en hızlı şekilde ulaştırılması gerektiğini düşünüyorduk. Bir grup silahlı kuvvetleri mensubuna da silahlarınızı bırakın teslim olun SMS'leri gönderdik. Bunların önemli kırılma noktaları olduğunu düşünüyorum."