Türk Eğitim-Sen temsilcisi öğretmene 12 öğrenciye cinsel istismardan 87 yıl hapis

Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki bir ilkokulda 12 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve aynı zamanda Türk Eğitim Sen adlı sendikanın ilçe temsilcisi olan sınıf öğretmeni Yakup K. 87 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulunda sınıf öğretmeni Yakup K., iddiaya göre yaşları 7-8 arasında olan kız ve erkek çocuklara sınıfta ders işlerken cinsel istismarda bulundu. Yakup K. geçen yıl tutuklandı. Yakup K. hakkında Manisa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın 4’üncü duruşması dün görüldü.

Aynı zamanda Türk Eğitim Sen adlı sendikanın ilçe temsilcisi de olan Yakup K.’nin avukatları, müvekkillerinin beraatını talep etti. Yakup K. de son savunmasını yaparak, öğrencilerinin beyanlarının çelişkili olduğunu iddia edip, “Benim mezun ettiğim öğrencilerin yüzde 80’i, mezun olduktan sonra bana gelip, benimle bağ kurmaya devam etmiştir. Taciz edilen bir çocuğun öğretmenini ziyaret etmesi söz konusu olamaz. Ben öğrencilerime öğretmen şefkati dışında bir eylemde bulunmadım. Suçsuzum, beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Sanık Yakup K.’nin savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 12 öğrencinin her biri için "çocuğun cinsel istismarı" suçundan toplamda 87 yıl hapis cezası verdi.

Olayı başından bu yana takip eden Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri adına konuşan Semiha Hasgör, çocuk istismarına asla sessiz kalmayacaklarını belirtti.