Türk askerlerine ilişkin videoda yer alan IŞİD'linin abisi tutuklandı

Türk askerlerinin infaz görüntüleri olduğu iddia edilen videoda yer alan IŞİD'lilerin tamamının Türk vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı. Videoda yer alan IŞİD'lilerden birinin abisi tutuklandı.

IŞİD'in Türk askerlerine ilişkin yayınladığı infaz videosunda yer alan 3 IŞİD'linin de Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

İHA'nın haberine göre, videoda yer alan IŞİD'lilerden biri olan Hasan A.'nın abisi Adana'da yapılan operasyonda gözaltına alındı.

Polis 21 gün boyunca Hasan A.'nın ağabey ve kardeşlerine özel sorgu yaptı. Ağabey ve kardeşler ifadelerinde Hasan A.'nın IŞİD'e yıllar önce katılıp gittiğini, internette yayımlanan propaganda görüntülerindeki kişinin de Hasan A. olduğunu ancak kendilerinin örgüt ile bir bağlantısı olmadığını savundu. Ağabey ve kardeşlerin Hasan A. ile örgüte katıldığında bu yana görüşmediklerini öne sürdükleri öğrenildi. Zanlılar sorgularının ardından "terör örgüt DEAŞ'a üye olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 31 IŞİD üyesinden 8'i tutuklanırken, 3'üne ev hapsi verildi. 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Suriye uyruklu 5 kişi il göç idaresine teslim edildi.  

Tutuklananlar arasında Hasan A. kardeşleri Recep ve Remzi A. bulunuyor. Davut A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.