TÜRGEV ve Ensar Vakfının yurt binaları yönetmeliğe aykırı çıktı

İstanbul Güngören Belediyesinin TÜRGEV ve Ensar Vakfı için kiraladığı binalar yurt yönetmeliğine aykırı çıktı.

AKP’li Güngören Belediyesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV ile adı Karaman’daki çocuk taciziyle gündeme gelen Ensar Vakfı için kiraladığı 3 yurt binasını, yurt yönetmeliğine aykırı işlettiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; söz konusu binalardan ikisi riskli olduğu için boşaltıldı ancak bir binanın hâlâ yurt olarak kullanılıyor. Kiralığa çıkarılan TÜRGEV’in boşalttığı Güven Mahallesi Taşlık Sokak’taki bina için emlakçının bir yurttaş gibi aranması üzerine binaların iş merkezi olduğunu anlaşıldı. TÜRGEV’in iskânı olmadığı için binayı boşalttığını söyleyen emlakçı, “İskânı yoksa TÜRGEV baştan niye girdi? Her şeyi hazır. Yarın öğrencileri getirebilirsiniz” dedi.

ENSAR’ın boşalttığı diğer binada ise yangın merdiveninin dahi olmadığını belirlendi. ENSAR’ın boşalttığı Sanayi Mahallesi Adem Yavuz Sokak’ta olan binanın ise işyeri olarak kiralanabileceği, yangın merdiveninin bulunmadığı ve eğer yurt olarak kullanılmak istenirse ilçe belediyeye başvurulması gerektiği söylendi. Binanın kapısında ENSAR’a ilişkin tabelanın hâlâ sökülmediği görüldü.

CHP'DEN TEPKİ

Güngören Belediyesinin CHP’li Meclis üyesi Musa Keleş, normal bir binanın yurt olarak kullanılamayacağını söylerken, “Bu yurtlar hangi vakfa, hangi siyasi anlayışa yakın olursa olsun bu yurtlarda kalan çocuklar bizim de çocuklarımız. Güvenli olmayan 2 binanın boşaltılması sevindirici ancak 1’i hâlâ işliyor. Çocuklar güvenlik önlemlerinin olmadığı bu yerlerde tehlike altındalar” dedi. Keleş, bu binalara yapılan masrafla kamunun zarara uğratıldığına dikkat çekerek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

CHP’li meclis üyesi Ergün Edepali’nin 3 binaya ilişkin verdiği soru önergesine geçen aylarda verilen cevapta binaların yurt olması için herhangi bir başvuru yapılmadığı belirtildi.