Tüm Bel-Sen üyesi kadınlar: Kadını yok sayan sendika istemiyoruz

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen'in İzmir şubelerine üye kadınlar, sendika üyesi bir kadının özel hayatıyla ilgili dedikodu yayarak taciz eden bir yöneticinin üyeliğinin askıya alınmasını istediler. Basın toplantısında, "Bu olanlar KESK’in ilkelerine ve tüzüğüne aykırı. İzmir Tüm-Bel Sen Kadın Komisyonu olarak kadını yok sayan, mücadeleyi kıran, sendikamıza zarar veren bu anlayışın…

soL-İzmir

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube üyesi kadınlar, sendikada yaşanan sorunları bir basın toplantısıyla paylaştı. Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube'de yönetim kademesinde bulunan Atilla Bingöl’ün, bir kadının özel hayatını deşifre ettiğini açıklayan kadınlar, Bingöl’ün üyeliğinin askıya alınmasını istedi.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri (Tüm Bel-Sen) Sendikası İzmir 1 ve 2 No'lu Şubeler Kadın Komisyonu üyeleri tedirgin. Örgütlü bulundukları sendikada, kadının adının olmadığını dile getiren kadınlar, Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu şubede yönetim kademesinde bulunan Atilla Bingöl’ün, bir kadının özel hayatını deşifre ettiğini açıklayarak rahatsızlıklarını ifade ettiler.

Sendika binasında açıklama yapan Tüm Bel-Sen Kadın Komisyonu Üyesi Emel Dönmez, “Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu şubede yönetim kademesinde bulunan Atilla Bingöl’ün yönetim kademesinde bulunmuş bir kadının özel hayatını deşifre edip, dedikodusunu yayarak uyguladığı tacizin ardından başlatılan soruşturmada suçu sabit gördüğü ancak kişinin cezalandırılması konusunda bir karara varılmadı Söz konusu soruşturmayla ilgili genel merkezimizin tavrı da yazık ki farklı olmadı” dedi.

"KESK'İN İLKELERİNE AYKIRI""

Temmuz ayındaki disiplin kurulu toplantısında alınan kararın Genel Merkez Yönetim Kurulu'nca usulden hata yapıldığı gerekçesiyle taraflara tebliğ edilmediğini, sonrasında ise daha önce verilen cezanın indirime uğrayarak değiştirildiğini belirten Dönmez şöyle konuştu: “Söz konusu hukuksuz karar, Tüm Bel-Sen kadın Meclisi'nce tanınmamış ve ilk kararın uygulanması talebi 13 Kasım 2015 tarihli Kadın Meclisi Sonuç Bildirgesi'nde yer almıştır. KESK'li kadınlar da bizimle dayanışma göstermiş ve 25 Kasım’da genel merkeze faks eylemi gerçekleştirmişlerdir. Bu olanlar KESK’in cinsiyet ayrımcılığına karşı ilkelerine ve tüzüğüne aykırı. Bu yaşadıklarımız tekil vakalar olmaktan öte, örgütümüz içinde mücadele ederek yok etmemiz gereken bir zihniyetin göstergesidir. İzmir Tüm-Bel Sen Kadın Komisyonu olarak sendikamıza ve ilkelerine sahip çıkıyor, kadını yok sayan, mücadeleyi kıran, sendikamıza zarar veren bu anlayışın karşısında olduğumuzu bildiriyoruz.”

Kadınlar Atilla Bingöl’ün üyeliğinin askıya alınmasını talep etti. Kadınlara erkekler de destek verdi.