TÜGVA yöneticisine 'memurluk' kıyağı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın Gaziantep İl Temsilcisi, AKP’li belediyeye memur olarak atandı. CHP’li Uğur Kalkan, 27 yaşındaki Burak Kızıelma’nın işe sadece göstermelik olarak gittiğini açıkladı.

Yüksek İstişare Kurulu üyeleri arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın olduğu TÜGVA’nın (Türkiye Gençlik Vakfı) Gaziantep İl Temsilcisi, AKP’li belediyeye memur olarak atandı.

CHP, 27 yaşındaki Mahmut Burak Kızılelma’nın ‘Şahinbey Belediyesi’nin özel kaleminde devlet memuru yapılacağını ve şimdilik işe göstermelik gelerek imza atıp gittiğini” açıkladı. AKP’li Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise eleştirileri “Kanunsuz bir işlem söz konusu değil” diyerek yanıtladı.

Cumhuriyet'teki habere göre, Skandal atamayı Meclis’te gündeme getirdiğini belirten CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, “2014 yerel seçimlerine kısa bir süre kala TÜRGEV’e 25 yıllığına bedelsiz arsa bağışlayan Şahinbey Belediyesi şimdi de TÜGVA’nın Gaziantep İl Temsilcisi’ni memur yaptı. TÜGVA’nın Yüksek İstişare Kurulu’nda tanıdığı olan herkesi memur yapacak mısınız?” diye sordu.

BELEDİYE MECLİSİNDE TARTIŞMA

TÜGVA’yla ilgili tartışma yaratacak bir gelişme ise aralık ayı başında Gaziantep’te yaşandı. TÜGVA Gaziantep İl Temsilcisi’nin Şahinbey Belediyesi’ne memur olarak atanması CHP ile AKP arasında krize neden oldu. Olayı Meclis’te gündeme getiren CHP’li Meclis Üyesi Kalkan, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na sorular yöneltti. Kalkan, “Üniversite mezunu dahi olmayan bu kişiyi hangi özelliğe dayanarak memur olarak atadınız? Sizin değerli çalışma arkadaşlarınızdan gelen bilgiye göre; bu kişinin göstermelik olarak geldiği ve imza atıp gittiği söyleniyor. Özel kalem kadrosunda gösterilip devlet memuru olarak atayacakmışsınız. Resmi kayıtlarda devlet memuru olarak gözüküyor. Her talep edeni ve TÜGVA Yüksek İstişare heyetinde veya farklı yerde tanıdığı olan herkesi memur olarak atayacak mısınız” diye sordu.

Tahmazoğlu, bu sorulara kısaca, “Kurumun takdiri. Kanunsuz bir işlem söz konusu değil” açıklaması yaptı.