Tuğamiral Demirhan: Genelkurmay'dan gelen emri uyguladım

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında tutuklanan isimlerden Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, "Genelkurmay'dan gelen emri uyguladım" dedi.

DHA

15 Temmuz darbe girişimi sırasında tutuklanan isimlerin ifadeleri yayınlanmaya devam ediyor.

Mersin'de tutuklanan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ifadesinde, Gülen Cemaat'inde yer almadığını, vali ve kaymakamların gözaltına alınma talimatını Genelkurmay'dan gelen emir üzerine verdiğini söyledi. Demirhan'ın ifadesinin bir bölümü şöyle:

"Emrim altındaki diğer şahıslara emri deklare ettiğim doğrudur. Ancak, benim sivil vatandaşlara veya karşıt grupta olan polis memurlarına karşı mukavemet gösterilmesi halinde ateş edilmesi yolunda bir talimatım olmadı. Hasan Basri Dağdelen'i tanımam. Ancak olay gecesi, hatırlayamadığım bir zaman diliminde bu şahıs, sivil olarak birliğimize geldi. Polis olduğunu söylemesi üzerine birliğe girmesinde bir sakınca görmedim. Bana gelen mesaj içeriğiyle ilgili kendisiyle görüşme ihtiyacı hissettim. Bu nedenle de telsizi kullandım. Darbe girişimiyle bir ilgim yoktur. Ben kendi birliğimi korumak üzere bir kısım tedbirler aldım. Benim terör örgütüyle herhangi bir bağlantım yoktur. Darbe başarılı olsaydı, kimin ne şekilde görevlendirileceğine dair listeyi, gelen mesajın ekinde gördüğümden dolayı muttali oldum. Eğer Genelkurmay Başkanlığı'nın emri tam anlamıyla yerine gelmiş olsaydı benim görevim Mersin sıkıyönetim komutanı şeklinde olduğu yazıda belirtilmişti."