TSK'den Afrin'deki sivillere dair açıklama

AFP ve Reuters, Afrin’in en büyük hastanesinin TSK tarafından vurulduğunu, dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. TSK’den yalanlama geldi.

Bombalamaya dair ilk haber gece saatlerinde Suriyeli Kürtlerin haber ajansı ANHA ve Mezopotamya Ajansı’nın bölgedeki muhabirlerinden geldi. Haberler ilerleyen saatlerde uluslararası haber ajansları Reuters ve AFP tarafından da abonelerine duyuruldu.

Hastanenin vurulduğuna dair iddianın sahibi ise Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve YPG. Hastanede dokuz kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin de yaralandığı öne sürüldü.

'HASTANE BOŞTU'

Buna karşılık Afrin Sağlık Konseyi Eş Başkanı Ancelo Reşo, önceki saatlerde Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) merkezli Kurdistan 24’e konuşmuş, söz konusu hastanedeki yaralıların ve tıbbi ekipmanların güvenli bir yere taşındığını söylemiş, Kurdistan 24 de hastanenin boşaltıldığını yazmıştı.

TSK YALANLADI

Bombalama haberinin uluslararası ajanslar tarafından da servis edilmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise "Zeytin Dalı Harekatı’nın sivil/masumlara ve çevreye kesinlikle zarar verilmeyecek şekilde icra edildiği" belirtilerek, “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de hastane bombalandığına dair haberler gerçek dışıdır” denildi.