TSK'dan El Bab planı: Suriye'ye piyadeler de gönderilecek!

Suriye'de Cerablus'un ardından El Bab'a inecek olan TSK, özel kuvvetler, tank ve uçakların yanında bu kez piyadeleri de kullanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye hareketinden önce dile getirdiği “El Bab Operasyonu”na ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Operasyonun ne zaman başlayacağı bilinmezken, Kilis’in Elbeyli ilçesinden kuş uçumu 30 km güneyde olan Suriye’nin El Bab kentine inmek için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) değişik harekât planları hazırladı. Hürriyet'te yer alan habere göre, “Fırat Kalkanı” harekâtına katılan unsurlarda artış olacak. Doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler (Bordo Bereliler), savaş uçakları ve tankların yanı sıra, Kara Kuvvetleri’ne bağlı değişik muharip piyade sınıfları da Suriye içine girecek. Özel Kuvvetlerin belirleyeceği IŞİD mevzileri tank, top ve savaş uçaklarıyla vurulacak, kara güçleri de arkadan güvenliği sağlayacak. Bir yetkili, “El Bab’a inmek için daha kapsamlı kara gücü şart. Harekât planlarında elbette kara unsurları da bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın dediği gibi Türkiye sınırının tam güvenliği için El Bab’ı da dahil edecek şekilde temizlik şart” dedi.

10 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan Cerablus operasyonu sırasında dün yapılan mayın arama çalışmalarında yaşanan patlama sonucu 2 asker hayatını kaybetti. Bu ölümlerle birlikte 28 günlük operasyon boyunca hayatını kaybeden asker sayısı 10'a yükseldi.