TSK 'itirafçılar'la ne yapacağını bilemiyor...

TSK'nin 'FETÖ' itirafçısı olan 337 subayla ilgili ne yapacağı hususunda henüz bir görüş ortaklığına varamadığı ortaya çıktı.

Orgeneral Yaşar Güler'in koruması Yüzbaşı Burak Akın'ın itirafçı olup göreve iade edilmesiyle TSK'de başlayan "FETÖ itirafçılığı" akını sorun oldu. İtirafçı olan 377 subayın nerede ve nasıl değerlendirileceğine halen karar verilebilmiş değil. 

Hürriyet'in haberine göre, TSK'de "FETÖ" itirafçısı olan 30 subayın ordudan atılmasının ardından itirafçıların nasıl değerlendirileceği konusu tartışma yarattı. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nda söz konusu itirafçı subayların dosyalarıyla ilgili iki ayrı uzman ekip çalışıyor.

Çalışmaları yürütenlerden bir grup, itirafta bulunan subayların göreve iadeleri konusuna soğuk bakıyor. Bunun bir "FETÖ organizasyonu" olabileceği endişesi dile getiriliyor. Yapılan taramalarda, bazı itirafçıların verdiği bilgilerin, aslında bilinenlerden öteye geçmediği, önemli bilgilere dayanmadığı tespiti yapıldığı belirtiliyor.

İtirafçı subaylarla ilgili iki ayrı durum bulunduğu, cezai açıdan etkin pişmanlıktan yararlandığı, idari açıdan da göreve devam edip etmemelerinin değerlendirildiği belirtiliyor. Halen itirafçı olup da göreve iade edilen subay bulunmadığı, bunun risklerinin incelendiği belirtilirken hâkim görüşün, mahkeme süreci bitene kadar açığa alınmaları durumunun devam etmesi olduğu yönünde.

Bazı isimler ise itirafçıların orduda geri hizmetlerde kontrollü olarak görevlendirilmesi gerektiğini savunuyor. Aksi tutumun, yeni itirafçıların ortaya çıkarılmasını önleyeceği belirtiliyor.