TRT'nin gözü doymuyor: Cep telefonu ve tabletlerden de pay alacak

Ülkenin yarısı açlık sınırındayken halkın paralarını niteliksiz dizilere, programlara saçan TRT bu kez cep telefonu ve tabletlerden elde edilen gelirlere göz dikti. Radyo ve televizyon izleyebilen tüm cihazlara TRT bandrolü alma şartı getirildi.

TRT'nin halkın paralarından elde edilen bütçesi korkunç derecede büyüyor. Niteliksiz dizilere, programlara harcadığı milyon liralarla bilinen TRT bu kez cep telefonu ve tabletlerden "katkı payı" elde edecek. İnternet üzerinden radyo ve televizyon izleyebilen tüm cihazlara TRT bandrolü alma şartı geldi.

Cumhuriyet'in haberine göre, daha önce sadece radyo ve televizyon alıcısı olan cihazlarda kullanılan bandrol uygulamasının kapsamı genişletildi. Bakanlar Kurulu, internet yoluyla radyo ve televizyon yayınlarının izlenebildiği cihazları da TRT bandrolü uygulamasına dahil etti. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre, "internet bağlantısı vasıtasıyla doğrudan veya herhangi bir yazılım veya donanım ilavesiyle radyo ve TV yayınlarını" alabilen cihazlar yüzde 6 oran üzerinden TRT bandrolü uygulamasına tabi olacak. 

Bu kapsamda, daha önce bandrol uygulamasına tabi olmayan, alıcısı olsun olmasın internete bağlanan cep telefonları yüzde 6 ve 7 oranında, tablet ve bilgisayarlar da yüzde 2 ve 3 oranında TRT bandrolü uygulamasına tabi tutulacak. 

Radyo ve televizyonlardan daha önce yüzde 16 oranında alınan TRT bandrolü uygulanması ise değiştirilmedi.