TRT'de personel alımında şaibeler gündemde

Cumhuriyet Halk Partisi Sezgin Tanrıkulu, tartışma konusu olan ve tepki çeken TRT alımlarına ilişkin soru önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

TRT personel alımında şaibeler olduğu iddialarının basına yansıdığını belirten Tanrıkulu, “İki yıl önce ilan edilen kadroların açıklama yapılmadan düşürüldüğü, sınavda yüksek puan alanların düşük puan alanların gerisinde kaldığı, mülakat sonuçlarının resmi olarak açıklanmadığı gibi kuşkular bulunmaktadır” dedi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Tanrıkulu, Kurtulmuş’tan şu soruların yanıtını istedi:

“Alınacak personel sayısının azaltılmasının makul gerekçeleri olsa bile bu durum neden önceden açıklanmamıştır?

Adaylarla mülakat yapan heyette kimler vardır? Heyetteki kişilerin TRT’deki görev süreleri nedir ve bu kişiler, ilgili görevlere kimlerin referansı ile başlamıştır?

Heyette bulunan kişilerden 15 Temmuz 2016 tarihi sonrası FETÖ’den soruşturma açılan var mıdır? Varsa, kimlerdir ve soruşturmanın akıbeti nedir?

Yüksek puan alan adayların, düşük puan alanların gerisinde kalmasının gerekçesi nedir?

TRT’ye alınan personelin isim listesinin öncesinde AKP il, ilçe ve genel merkez yöneticileri, milletvekilleri ve bakanlar tarafından TRT’ye verildiği iddiası doğru mudur?

TRT’ye alınan personellerden referansları AKP il, ilçe ve genel merkez yöneticileri, milletvekilleri ve bakanlar olanlar kimlerdir ve toplam kaç kişidir?

Alınan personeller arasında AKP İl, ilçe ve genel merkez yöneticileri, milletvekilleri ve bakanlar ile çalışan sigortalı personel var mıdır?

Alınacak personeller güvenlik soruşturmasından geçtiğine göre, aralarında AKP üyesi var mıdır?”