Transparan ıstakoz, avcısını şaşırttı

ABD'nin Portland kentinde bir ıstakoz avcısı, transparan bir ıstakoz yakaladı.

Dış Haberler

40 yılı aşkın bir süredir ıstakoz avcılığı yaparak geçimini sağlayan Alex Todd, bugüne dek denizlerde karşılaşabileceği tüm ıstakozları tükettiğini düşünüyordu. Ta ki 1 ay önce, ağına yakalanan "hayalet ıstakoz"u görene dek!

ABD'nin liman şehri Portland'a yaklaşık 10 km açıkta bir adada avlanan Todd, ağına yakalanan ıstakozu gördüğü anı "tamamen şaşırmıştım" diye anlatıyor. Daha önce yarı mavi yarı kırmızı ıstakozlara dahi rastlayan ıstakoz avcısı, gördüğü "transparan" ıstakozun bir ilk olduğunu vurguluyor.

İç organlarını görmenin mümkün olduğu ıstakozun yumurta taşıyan bir dişi olduğunu farkeden Todd, onu serbest bırakmış. Ancak günler sonra aynı ıstakoz, bir kez daha, bu kez amcasının ağlarına yakalanmış.

Amcasının da serbest bıraktığı ıstakozun etrafta dolaşmaya devam ettiğini belirten Todd, o günden sonra "transparan" ıstakozu yakalayan bir başkası olduğunu da duymuş.

Maine Kıyısı Balıkçılar Derneği, ıstakoz hakkında yaptıkları açıklamada, muhtemelen Leucism denen bir genetik tabloya sahip olduğunu, tamamen pigment kaybı yaşamadığını "Bu nedenle kabuğun üzerinde mavi renkte ipuçları ve gözlerde de renk görülebildiğini" duyurdu.