Trakya halkı termikçilere ÇED toplantısı yaptırmadı

Çerkezköy ve Kapaklı’ya bitişik orman alanlarına yapılması planlanan kömürlü termik santralin ÇED süreciyle ilgili 'halkın katılımı toplantısı' protesto edildi.

Çerkezköy ve Kapaklı’ya bitişik orman alanlarına yapılması planlanan kömürlü termik santralin ÇED süreciyle ilgili "halkın katılımı toplantısı" için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası önünde toplanan bine yakın vatandaşın önü çevik kuvvet barikatıyla kesildi.

KOS Medya'nın haberine göre salon önünde slogan atarak bir süre bekleyen halk, içeri girmek için defalarca polis barikatını aşmaya çalıştı. Halkı, “bilgilendirme” toplantısına almayan termikçi şirketin bazı şahısları arka kapıdan salona soktuğu anlaşıldı.

Düzmece ÇED toplantısı, içeri girmeyi başaran Trakya köylüsü kadınların attığı “Termik santral istemiyoruz”, “Kapılar açılsın” sloganları eşliğinde başlamadan sonlandırıldı.

HALKSIZ 'HALKI BİLGİLENDİRME' TOPLANTISI 

Sabahın erken saatlerinden itibaren, Trakya topraklarını ve Kuzey ormanlarını zehirleyecek olan termik santrale karşı ÇED süreci “halkın katılımı toplantısı” için salon önünde toplanan bine yakın vatandaş ellerinde taşıdıkları döviz ve sloganlarla beklemeye başladı. Toplantı saatinin başlamasıyla birlikte, daha önce, gelenlerin tek tek alınacağı belirtilen salon, 20 dakika geçtikten sonra çevik kuvvet tarafından girişe kapatıldı. Polis protestolara rağmen toplantı bitimine kadar barikatı kaldırmadı ve içeri girmeye çalışan yaşam savunucularını tartaklayarak yakın mesafeden gaz sıkmakla tehdit etti.

GERÇEK ÇED TOPLANTISINI HALK DIŞARIDA YAPTI

Salonun önünden saatlerce ayrılmayan halk, bölgeye ölüm getirecek termik santrallere karşı konuşmalar yaptı, sloganlar attı. Kuzey Ormanları Savunması aktivistlerinin üzerinde “Termik santral ölüm demektir, ölümün 'ÇED'i olmaz” yazılı bir pankart eşliğinde ölümü simgeleyen kara tulumlarla yere yatarak yaptığı eylem ilgiyle izlendi.

TUTANAĞA 'HALK BİLGİ ALMAK İSTEMİYOR' YAZDILAR

Kapıları Trakya halkına kapatan termikçi şirket, salonun arka kapısından içeri soktuğu bazı figüranlarla ÇED toplantısı dekoru oluşturmaya çalıştı. Salona girmeyi başarabilmiş bölge köylüsü kadınların alkışlarla sloganlar atmaya başlaması üzerine düzmece ÇED toplantısı sonlandırılarak yine düzmece bir tutanak tutuldu.

Tutanağa “Katılım toplantısı açılışı yapılmıştır. Halk bilgi almak istemeyerek eylem yapmıştır. Toplantı kapatılmıştır” ibaresi yazıldı.