TKP'nin Sarıyer ve Silivri örgütleri açıldı

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Sarıyer ve Silivri örgütleri bugün düzenlenen etkinliklerle açıldı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi örgütleniyor, çoğalıyor büyüyor. Kısa zaman içerisinde ülkenin çeşitli bölgelerinde yeni örgüt binaları açan TKP, örgütlenme hamlesine bir yenisini ekleyerek İstanbul Sarıyer ilçe örgütünün açılışını gerçekleştirdi.

Açılış, bir sunuşun ardından TKP Merkez Komite üyesi Aydemir Güler'in konuşmasıyla devam etti.

Aydemir Güler konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye çok politize bir ülke. İnsanlar sabah otobüs beklerken, iş yerinde, akşam arkadaşlarıyla vakit geçirirken sürekli siyaset konuşuyor. Fakat kaç kişi bir şeyler yapmak için başkalarıyla yan yana geliyor sorusunun cevabı, siyaset konuşanlar ile değiştirmeye çalışanlar arasındaki oranın birbirinden uzak olduğudur. Memleketin en büyük problemi yobazlar değildir, memleketin en büyük problemi bu kadar çok siyaset konuşanların, yobazların iktidarına son vermek için yan yana gelmiyor oluşudur."

"UMUDU GÖRÜYORUZ, DÜZENİ DEĞİŞTİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ"

Son zamanlarda Maraş'tan Manisa'ya Karşıyaka'dan Fatih'e kadar yeni açılan örgüt binalarına bugün Sarıyer ve Silivri'nin de eklendiğini vurgulayan Güler, TKP'nin bunu yapmaktaki amacını şöyle tarif etti: 

"Biz, siyaset konuşanlar, bunu televizyon karşısında, duraklarda yapmakla yetinmeyip bir araya gelebilsinler diye açıyoruz binalarımızı. Dünya, ne yaptığını bilmeyenlerin yönettiği bir dünya. Trump gibilerin ABD'yi yönetmesi, Erdoğan gibilerin Türkiye'yi yönetmesi bize ancak, vakit kalmadığını gösterir. Bizim bu karmaşadan ve beceriksizlikten çıkaracağımız ders budur. Peki ne için vakit kalmadı? Gidişata boyun eğildiğini, bundan memnun olanların olduğunu sanmıyoruz. Ama o aradaki açının kapatılması gerekir ve parti bunun için vardır. İnsanların memnuniyetsizlikten öteye geçip değiştirmeye ikna olmaları için vardır parti. Sadece TKP'liler değil, aynı yöne bakan, memnun olmayan, değişsin isteyen ama henüz ne yapacağını bilmeyen ya da değişebileceğine inanmayanlar için, onlara değmek için açılıyor bu binalar. Türkiye bir kadın katliamları ülkesidir. Nerede çalıştığından, nereli olduğundan bağımsız olarak hiçbir kadının bu düzenden memnun olması beklenemez. Parti o kadınlara değmek için, onları, düzeni değiştirebileceğimize ikna etmek için vardır. İşçiler ancak yan yana gelirse, tek tek işçiler olmaktan çıkıp sınıf özelliği gösterir ve değiştirme gücüne sahip olurlar. Parti işte bunun için vardır. Türkiye'nin aydınlık bir gelecek hak ettiğini söylüyoruz. Bunun için vardır Parti. Dünya ve Türkiye nereye gittiğini bilmiyorsa ve nereye götürdüğünü bilmeyenlerce yönetiliyorsa, insanlar gözlerini sola çevirir. İşte bu yüzden parti bugün Sarıyer'de bir bina açıyor. Yavaş yavaş çoğalacak vaktimiz yok, hızla örgütlenmeliyiz. Dünya solu bekliyor, insanlar solu bekliyor. Bunun için binalar kuruyoruz. Bunun için gazete çıkarıyoruz. Bunun için fabrikalara giriyoruz. Ülkede bir yanda karanlık, yobazlık, gericilik görülebilir; bir yanda ise o karanlığı yırtma gücü olanlara duyulan umut. Biz umudu görüyoruz ve herkesi bu düzeni değiştirmeye çağırıyoruz."

Aydemir Güler'in konuşmasının ardından Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Müzik Topluluğu'nun konseriyle etkinlik sona erdi.

SİLİVRİ'DE SOSYALİZM BAYRAĞI YÜKSELİYOR

TKP Silivri ilçe örgütü bu gün düzenlenen bir törenle açıldı. Açılış öncesi Silivri İlçe merkezinde bildiri çalışması yapan TKP üyeleri, ilçe halkını açılışa davet etti. Yoğun bir katılımın gözlendiği açılış törenine, TKP Merkez Komitesinden Aydemir Güler ve Gülçin Uz,  Aydınlanma Hareketi çağrıcısı, gazeteci-yazar Orhan Gökdemir ve yerel basından temsilciler ile Silivri halkı katıldı.

Aydemir Güler, konuşmasında düzen siyasetinin ürettiği çözümsüzlüğe karşı örgütlenme vurgusu yaptı. Sözlerine, “Türkiye’de insanların birçoğunun evde, iş yerinde, okulda sürekli siyasi sohbetler yaptığını ancak bu hareketliliğin örgütlenmeye dönmede eksik kaldığını, yüzünü sola çeviren ve kendisini örgütsüz hisseden emekçi sınıfları sosyalizm mücadelesine katmak gerektiğini” söylerek devam etti.

Aydınlanma Hareketi çağırıcılarından Orhan Gökdemir de konuşmasında ülkemizin çok karanlık bir dönemden geçtiğini ve düzen siyasetinin solu da etkisi altına almaya çalıştığını, aydınlanma hareketinin yükselen dalgası ile gericiliğin üzerine gidilmesi ve sol kulvarı boş bırakmamanın önemine değindi.

Gülçin Uz da konuşmasında TKP'nin 2017 yılını sosyalizm yılı ilan ettiğini hatırlatarak, bu kapsamda partinin daha görünür ve ulaşılabilir olmasının önemini vurguladı.

Açılış etkinliğinde TKP saflarına katılanlara hoş geldiniz denildi.