TKP'li plaza ve ofis emekçilerinden Yapı Kredi önünde mobbing ve sömürü protestosu

Türkiye Komünist Partili plaza ve ofis emekçileri, iş yerinde uğradığı mobbing ve baskı nedeniyle beyin kanaması geçirerek yaşamını yitiren Nadide Kısa'nın ardından Yapı Kredi önünde bir protesto gerçekleştirdi. Genel müdürlük önünde "Bu düzen değişmek zorunda" başlıklı bir bildiri dağıtan TKP'liler, banka emekçilerini örgütlü mücadeleye çağırdı.

Haber Merkezi

Koç Holding'e ait Yapı Kredi bankasında 1998'den beri çalışan, iş yerindeki sistematik baskı ve mobbing nedeniyle beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Nadide Kısa'nın hayatını kaybetmesi banka emekçileri arasında öfke ve tepkiye neden oldu. Türkiye Komünist Partili plaza ve ofis emekçileri, Nadide Kısa'nın ölümüne yol açan baskı, mobbing ve sömürüyü protesto etti. 

Banka emekçisi Nadide Kısa, çalıştığı iş yerinde sistematik bir baskıya uğramaktaydı. Yakın zamanda yine Koç Holding bünyesindeki Tüpraş rafinelerinde çalışan beyaz yakalı emekçilere "Esneyin, yaşamınız işiniz ile buluşuyor" başlıklı ve "amuda kalkan bir emekçi" görseli eşliğinde e-posta gönderilmiş, çalışma saatlerinini uzatılacağı, "esnekleştirileceği" duyurulmuştu.

TKP'Lİ PLAZA VE OFİS EMEKÇİLERİ PROTESTO ETTİ

TKP'liler, emekçilerin hayatlarını karartan sömürü koşullarını hazırladıkları bildiriyle protesto ettiler. TKP'lilerin Yapı Kredi genel müdürlüğü önünde gerçekleştirdikleri bildiri dağıtımı, emekçiler tarafından yoğun ilgi ve destek gördü.

BANKA EMEKÇİLERİ ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYE ÇAĞRILDI

Bildiride banka emekçilerinin, patronların hedefleri için mobbing ve aşağılanmalara maruz kalıp yoksullaştığı, bir yandan da ülkenin dümenini tutan patronların giderek zenginleştiğine dikkat çekildi. Banka emekçileri, en az patronlar ve onların hükümetleri kadar örgütlü ve organize olmaya, kaderlerini ellerine almak için mücadele etmeye çağrıldı.

İŞTE O BİLDİRİ

TKP'li plaza ve ofis emekçileri tarafından "Bu düzen değişmek zorunda" başlığıyla yapılan açıklama şu şekilde:

Bu düzen değişmek zorunda!

Yapı Kredi emekçisi 15 yıllık bankacı Nadide Kısa’nın hedef dayatmalarıyla önce unvanı düşürülmüştü. Sonra sözde performans sistemi, "kurumsal başarı kriterleri", hakaretlere, aşağılanmalara varan baskılar, gece gündüz çalışılan işinde işsiz kalma korkusu, patronundan koparabildiği kadar ücret...

Ne için?

Patronların çıkarına derinleştirilen yobazlığın karanlığında laik eğitim verebilecek bir okul bulmak için, hedef baskısından depresyona girdiğimizde ve bel fıtığına yakalandığımızda hastaneye para dökmek için, iyi kötü barınmak, ömür boyu sürecek bir kredi borcunu ödeyebilmek için. 

Yapı Kredi emekçilerine 5 Ekim günü "bugün vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz” mailiyle taziye mesajı iletildi.

Çünkü sömürücüler için bize düşen sabretmek, kanıksamak.

Çünkü onlar zenginleşip semirirken bizim tersanede, inşaatta, fabrikada, gökdelende ekmek kavgası verirken "iş kazasında" ölmemiz, patronların hedefleri için mobbing ve aşağılanmalarla ömür tüketmemiz gerekiyor.

Sermayesi olana hayat güzel... Futbol kulübü başkanlığı, sikke koleksiyonu, yeni jetler...

Ülkemizin dümeninde başkalarının sırtından zenginleşen, onları sömürerek kârlarını katlayan asalak patronlar ve onların “adamları” olduğu sürece bu "kader" değişmez.

Patron sınıfı organize ve örgütlü. İşçi sınıfı buna karşılık üzerine düşeni yapmalı ve dümenin sahibini değiştirmek için örgütlenmeli, kaderini eline almalıdır.

Başka türlü bu düzen değişmeyecektir.

Türkiye Komünist Partisi yoksulların ve emeğiyle geçinen aydınlanmacı insanların partisidir. TKP’li plaza ve ofis emekçileri işyeri gökdelen ve plazalar olan emekçileri birlikte mücadele etmeye, kan emicilere karşı kaderini eline almaya, değiştirmeye çağırmaktadır.

Emekçi halkımız bu karanlığı yırtıp atacak güce sahiptir.