TKP'li Hukukçular: Savunma insanlarına saldırı kabul edilemez

TKP'li Hukukçular, KHK ile kapatılan ÇHD'nin genel başkanı olan avukat Selçuk Kozağaçlı'nın tutuklanmasına sert tepki gösterdi.

TKP'li Hukukçular, KHK ile kapatılan ÇHD'nin genel başkanı olan avukat Selçuk Kozağaçlı'nın tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yayınladı. 

"Savunma insanlarına saldırı kabul edilemez" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Hukuk, hukuksuzluğa karşı mücadele eden hukukçuları susturmak için kullanılamaz. Hukukun gereği yapılacaksa da bu, hukuksuzlukla yapılamaz" denildi. 

TKP'li Hukukçular tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Gün geçmiyor ki yeni haberler gelmesin, yeni saldırılar yapılmasın...

Hukuk büroları ve ev baskınları, gözaltılar, tutuklamalar avukatlara yöneliyor hem de hukuksuz olarak. Son olarak kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği'nin başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı tutuklandı.

Avukatlar, soruşturma dosyalarının içerisinde ve mahkemelerde hukuk mücadelesi yürütürler, yargıyı yargı yapan “savunma” görevini üstlenirler. Bağımsız olması gereken yargı siyasal iktidar tarafından ele geçirilirken, yargıç ve savcılar teslim alınırken, yargıyı ve yargılamayı ayakta tutanlar avukatlardır, onların “özgürlük” içinde yaptığı savunmalardır. Onlar, hakkı ve halkı savunurlar. Avukatların saldırı altında olması, tutsak edilmesi özgürlüğe saldırıdır.

Hukuk, hukuksuzluğa karşı mücadele eden hukukçuları susturmak için kullanılamaz. Hukukun gereği yapılacaksa da bu, hukuksuzlukla yapılamaz.  

Avukatlara saldırarak yapılmak istenilen, hukuksuzluğu ve adaletsizliği unutturmak; Soma'yı, 10 Ekimi, Nuriye ile Semih'i ve yüzlerce katliamı, iş cinayetlerini, sömürüyü unutturmaktır. Unutturmak için, hatırlayan herkesi kendilerinin de içinde bulunduğu karanlığa sürüklemek istiyorlar.

Ne savunma susturulabilir, ne de hakkı ve halkı savunanlar tutuklanarak karanlıkla örtülebilir yeryüzü.

Meşaleyi birisi bıraksa, diğerimiz daha yükseğe taşırız umutla ve mücadeleyle... Karanlığın sonu aydınlıktır. Aydınlanma mücadelesi, eşitleştirme ve adaletleştirme mücadelesi durdurulamaz. Avukatlar saldırılarla, gözaltı ve tutuklamalarla susturulamaz. Çünkü onlar, işleri ve güçleriyle bu karanlığı yırtıp atacak olanlardır.

Türkiye Komünist Partili Hukukçular olarak, meslektaşlarımızla dayanışma içinde olduğumuzu en içten duygularımızla bildiririz.