TKP'den 'zam' açıklaması: AKP, sendikasıyla bir oldu, memuru dolandırdı

Türkiye Komünist Partisi, AKP'nin kamu emekçilerine yaptığı komik zamma ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Sıra kamu emekçisine gelince para bitti. AKP, sendikasıyla bir oldu memuru dolandırdı" denildi.

Haber Merkezi

AKP'nin kamu emekçilerine yaptığı komik zam ve AKP'nin sendikası Memur-Sen'in bu zamma desteğine TKP'den tepki geldi.

"Türkiye'yi emeğiyle geçinenler yönetmediği sürece kamu emekçisi bu komik zamlara ve yoksul kalmaya mahkumdur" denilen açıklamada, "Memurların, işçilerin ve köylülerin kaderinin değişmesinin tek yolu zenginleri değil bu insanları temsil eden partinin iktidara gelmesidir" ifadelerine yer verildi.

Açıklama şu şekilde:

Sıra kamu emekçisine gelince para bitti
AKP, sendikasıyla bir oldu memuru dolandırdı

AKP'nin memurlar için önerdiği maaş zammı Memur-Sen adlı yandaş sendika tarafından kabul edildi. Sendika enflasyon oranının altındaki oranları kabul ederek kamu emekçisinin cebindeki parayı çaldı. Memur maaşları reel olarak geriletildi.
Bu ülkede dört kişilik bir aile için belirlenen yoksulluk sınırı 4.878 TL. Bu zam oranları Türkiye'de milyonlarca memurun yoksul kalmaya devam edeceğinin somut göstergesidir.

Oysa Türkiye kamu emekçisini, işçisini, köylüsünü yoksul yaşatacak bir ülke değildir. Türkiye emekçilerine insani yaşam koşullarını rahatça sağlayacak zenginlikte bir ülkedir.

Ama düzenin tekeri her seferinde aynı şekilde dönmekte memleketin parası emeğiyle geçinen insanlara gelince bir anda bitmektedir.

Bu ülkenin Fatih Terimlere, evlilik programı sunucularına, saray soytarısı şarkıcılara verilecek tonla parası vardır, ancak memuru yoksul yaşamak zorundadır.

Başta Erdoğan ailesi olmak üzere, AKP yöneticilerinin, bakanların, yerel yöneticilerin zenginlikleri dillere destandır, ama işçi ay sonunu zor getirmektedir.

Koç, Sabancı, Ağaoğlu gibilerin yaşamlarına bakıldığında bu ülke zengin, memurların maaşlarına bakıldığında yoksuldur. 

AKP patron ve zenginlerin partisidir. Her fırsatta onlar için çalışmaktadır. Memur zamları AKP'nin yoksul ve emekçi düşmanlığını bir kez daha göstermiştir.

Türkiye'yi emeğiyle geçinenler yönetmediği sürece kamu emekçisi bu komik zamlara ve yoksul kalmaya mahkumdur.

Memurların, işçilerin ve köylülerin kaderinin değişmesinin tek yolu zenginleri değil bu insanları temsil eden partinin iktidara gelmesidir.

Türkiye Komünist Partisi, Türkiye'nin tüm emekçilerinin partisidir.

Türkiye Komünist Partisi

Merkez Komite