TKP’den Trump’ın Venezuela açıklamasına yanıt

Türkiye Komünist Partisi, Trump’ın Venezuela’yı hedef alan açıklamasına ilişkin Venezuela halkıyla dayanışma mesajı yayınladı.

Haber Merkezi

Venezuela’da Kurucu Meclis seçimleri yaklaşırken ABD Devlet Başkanı Donald Trump, tehditkar bir açıklamalarına yenilerini ekliyor.

Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni açıklamada “Venezuela un ufak olurken kenarda durup seyretmeyeceklerini” ve Kurucu Meclis seçimlerinin yapılması halinde Venezuela’ya sert ekonomik yaptırımlarda bulunacaklarını ilan etti.

Türkiye Komünist Partisi, Trump’ın açıklamasının ardından Venezuela halkıyla dayanışma mesajı yayınladı. TKP, Venezuela’nın egemenlik haklarına yönelik saldırıları protesto ettiğini vurgularken ülkenin yurtsever emekçi halkı ve ilerici siyasi güçleriyle dayanışma içinde olduğunu ilan etti.

TKP tarafından yayınlanan mesajın tamamı şu şekilde:

Türkiye Komünist Partisi, ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın Venezuela’yı hedef alan açıklamasını kesin bir dille reddeder.

Trump’ın açıklaması kısa süre içinde yüzden fazla Venezuela yurttaşının vahşice ölümüne yol açan sokak çetelerini ‘demokrasi ve özgürlük’ yanlısı ilan ederek vahşete çanak tutmakta, ülkede atılması gereken siyasi adımlara ilişkin açık dayatmalarda bulunmakta ve Venezuela halkını sert ekonomik yaptırımlarla tehdit etmektedir.

Emperyalist ABD’nin Venezuela politikası, ‘skandalı’ norm haline getirmiştir.

Türkiye Komünist Partisi, Venezuela’nın egemenlik haklarına yönelik saldırıları protesto eder ve her türlü emperyalist tehdide karşı Venezuela’nın yurtsever emekçi halkı ve ilerici siyasi güçleriyle dayanışma içinde olduğunu ilan eder.

Yaşasın emekçi halkların uluslararası dayanışması!
Yaşasın sosyalizm!

Merkez Komite
Türkiye Komünist Partisi