TKP'den son gelişmelere ilişkin açıklama

Türkiye Komünist Partisi, parti binalarına ve üyelerine yönelik saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, "TKP bina ve üyelerinin saldırıya uğraması ne kadar önemli olursa olsun, bir yerden sonra gerçeği değiştirmiyor: Bu düzlem çirkindir. Türkiye Komünist Partisi bu düzlemin içinde durmaya devam etmeyecek" denildi.

Haber Merkezi

TKP'ye yönelik saldırılar sonrası TKP Merkez Komite imzasıyla bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Türkiye Komünist Partisi yoluna güçlü bir biçimde devam ediyor. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kendi payımıza sonuçlar çıkardık ve partimizi provokasyonlar karşısında daha dirençli kılacak önlemler aldık, alıyoruz" denildi.

Açıklama şu şekilde:

9 Haziran Cuma gecesi, Türkiye Komünist Partisi'nin iddiaları, tarihi, geleneği ve siyaset ilkeleri ile hiç uyuşmayan bir görüntünün ortaya çıktığının farkındayız. Bu olumsuzluğun nedenlerine ilişkin elimizde ayrıntılı bir döküm bulunması, partimizin siyasal ve hukuki haklarının gasp edilmeye kalkılması, TKP bina ve üyelerinin saldırıya uğraması ne kadar önemli olursa olsun, bir yerden sonra gerçeği değiştirmiyor: Bu düzlem çirkindir. Türkiye Komünist Partisi bu düzlemin içinde durmaya devam etmeyecek.

Türkiye Komünist Partisi adına ilişkin siyasal ve hukuki herhangi bir belirsizlik bulunmuyor. Partimiz bu bağlamda sahip olduğu açık meşruiyetin sürekliliğini yine siyasal ve hukuki araçlarla sağlayacaktır. Bunun dışında Türkiye Komünist Partisi'nin ya da Türkiye Komünist Partisi üyelerinin bu gündemde hiçbir biçimde şiddeti haklı çıkarmaya, şu ya da bu nedenle bir kavganın ya da fiziki sürtüşmenin parçası olmaya niyeti yoktur. Bu aynı zamanda bir karar ve kararlılıktır, titizlikle uygulanacaktır.

Olayla ilgili olarak elde ettiğimiz veri ve görüntülerin kimsenin taşıyamayacağı ağırlıkta olduğunu söylemek durumundayız. TKP adını böyle bir düzleme çekmeye kalkanların ne yaptıklarının farkında olmadıklarına inanmak istiyoruz. Bu düzlemin bütün boyutlarının anlaşılması için elimizden geleni yapacağız. Çabalarımızın karşılıksız kalmayacağını ümit ediyoruz.

Türkiye Komünist Partisi yoluna güçlü bir biçimde devam ediyor. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Kendi payımıza sonuçlar çıkardık ve partimizi provokasyonlar karşısında daha dirençli kılacak önlemler aldık, alıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite