TKP'den Nuriye ve Semih için yapılacak eyleme katılım çağrısı: Hakkını arayanlar yaşasın!

Türkiye Komünist Partisi, açlık grevinin 100. gününe giren Semih Özakça ve Nuriye Gülmen için Kadıköy'de yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı. Açıklamada, "İktidarı uyarıyoruz. Nuriye ve Semih’in başına gelecek bir kötülüğün altında kalırsınız. Bu bir emek ve haysiyet savaşıdır. Başta onların, sonra da haksız hukuksuz işinden edilen tüm emekçilerin işlerini iade edin. Bu savaşı siz…

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın açlık grevi bugün 100. gününe girdi.

İki eğitim emekçisinin sağlık durumu kötüye giderken, birçok ilde dayanışma eylemleri çağrıları yapılıyor.

Bu akşam saat 19.30'da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak eyleme ilişkin TKP'den açıklama geldi.

"AKP ve onun başındaki zat, bu ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetebileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Karşısında bulacağı insanlık onuru ve işçi sınıfıdır. Bu ikisi artık aynı şeydir. Emeğine sahip çıkmayan onurunu da kaybeder, ve sadece emeğiyle geçinenler onurla yaşayabilir" denilen açıklamada, "Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 100. gününde, halkımızı bugün saat 19.30’da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak eyleme katılmaya çağırıyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan çağrı şu şekilde:

Nuriye ve Semih... 2 genç emekçi. Yıllarca çalışmış, emek verip dirsek çürütmüşler; bir meslek sahibi olmak, geçinebilmek için. Hepimiz gibi, hepimizin çocukları gibi, tüm emekçi halkımız gibi... Alınlarının teriyle, çalıp çırpmadan, bir başkasının emeğini sömürmeden onurluca yaşayabilmek için çalışmışlar. Biri öğretmen, diğeri akademisyen.

Ama ülkenin başına çöreklenmiş suç şebekesi bu iki insanı sorgusuz sualsiz atıverdi işlerinden. Arkasına aldığı OHAL yetkileriyle, nasıl metal işçisinin, cam işçisinin grevini yasaklıyorsa; nasıl kendine yandaşlık yapmayan gazetecileri hapse atıyorsa; nasıl kendine biat etmeyenleri haksız-hukuksuz uygulamalarla sindirmeye çalışıyorsa, onları da attı işlerinden. 
Nuriye ve Semih’se bu zorbalığa boyun eğmek, kabullenmek yerine seslerini yükselttiler, itirazlarını büyüttüler.
Bu cadı avı karşısında adalet yolu kapalıysa, söz hakkı tanınmıyorsa, bir savunma bile yapmalarına izin verilmiyorsa; FETÖ bahanesiyle yapılan karşı-darbeye boyun emek zorunda değiliz, dediler. 
16 Haziran Cuma günü Nuriye ve Semih’in açlık grevi 100. gününe girdi. Hayatları tehlikede.
Nuriye ve Semih sadece bunca yıllık emeklerini savunmak için, sadece kendi geçim dertleri için değil, aynı zamanda onlar gibi olan ve KHK ile işlerinden atılan onbinlerce kamu emekçisi için de, AKP iktidarında ne kadar hukuksuzluk, adaletsizlik varsa onlara karşı da direncin simgesi oldular.
AKP ve onun başındaki zat, bu ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetebileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Karşısında bulacağı insanlık onuru ve işçi sınıfıdır. Bu ikisi artık aynı şeydir. Emeğine sahip çıkmayan onurunu da kaybeder, ve sadece emeğiyle geçinenler onurla yaşayabilir.
İktidarı uyarıyoruz. Nuriye ve Semih’in başına gelecek bir kötülüğün altında kalırsınız. Bu bir emek ve haysiyet savaşıdır. Başta onların, sonra da haksız hukuksuz işinden edilen tüm emekçilerin işlerini iade edin. Bu savaşı siz kazanamazsınız!

Nuriye ve Semih’in açlık grevinin 100. gününde, halkımızı bugün saat 19.30’da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak eyleme katılmaya çağırıyoruz!

TKP Genel Merkez