TKP'den İstanbul'da 97. yıl buluşması

Türkiye Komünist Partisi 97. mücadele yaşını, İzmir ve Ankara’nın ardından İstanbul’da gerçekleştirdiği büyük buluşmayla kutladı.

Türkiye Komünist Partisi, İstanbul’da TİM Maslak Center’da üye ve dostlarının katılımıyla 97. mücadele yılını kutladı. 

Enternasyonel’le başlayan etkinlik öncesi yapılan açılış konuşmasında, emperyalizmin dünyaya sunduğu tek olgunun savaş olduğu ve bunun panzehirinin sosyalizmle mümkün olduğu vurgulandı. 

'TARİHSEL KAZAYI TELAFİ ETMEYE YÖNELİK İRADENİN İLANI İÇİN BURADAYIZ' 

Etkinlikte ilk sözü TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan aldı. Okuyan, TKP’nin kurulduğu dönemde kurulan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin artık ayakta olmadığının altını çizerek ‘’TKP kendisi için çok değerli olan iki cumhuriyetin ortadan kalkmasının ardından utanç hissediyor. Biz bugün bir kutlama gerçekleştirmiyoruz. Yaşanan tarihsel kazayı telafi etmeye yönelik iradenin ilanı için burdayız’’ ifadelerini kullandı.

Kapitalizmin "daha adil", "daha özgür", "daha barışçıl" bir hale getirilemeyeceğini söyleyen Okuyan, "Ya barbarlığa mahkum olacağız, ya da sosyalizm için mücadele edip bu insani düzeni kuracağız" diye konuştu.

Kemal Okuyan, kapitalizmi insanileştirme hayallerinin ardından, kapitalizmin "daha da canileşerek" sürdüğünü söyledi.

Okuyan’ın konuşmasının ardınan etkinlik, NHKM Sahne tarafından sergilenen müzikalle devam etti.

Daha sonra sözü TKP Merkez Komitesi üyesi Aydemir Güler aldı. Güler, 97 yıl önce Mustafa Suphi ve yoldaşlarının hayal dünyasında yaşamadıklarını bugün de TKP’nin hayal dünyasında yaşamadığını ve adım adım örgütlenerek, büyüyerek siyasi iktidar kavgasını verdiklerinin altını çizdi. 

‘TARİHSEL GELİŞİMLERİ AŞMAK ZORUNDAYIZ’

Kapitalizmin aydınlanmayla tamamen kol kola giremeyeceğini söyleyen Güler, "Türkiye solu burjuva ilericiliğine fit olma durumunu terk etmelidir. Biz ortaya çıkan tarihsel gelişimleri kapsarız fakat onları aşmak zorundayız" dedi. Güler, böyle bir durumda Türkiye solunun örgütlenmesinin ve güçlenmesinin mümkün olmadığını söyledi. 

Türkiye Komünist Partisi'nin işinin örgütlenmek olduğunu söyleyen Güler, "97. yaşımızı işte bu düşünceyle kutluyoruz. Türkiye Komünist Partisi yaş gününü başka bir düşünceyle kutlasaydı hata etmiş olurdu" ifadelerini kullandı. 

Etkinlik Güler'in konuşmasından sonra sahneye çıkan Yapıcılar konseriyle sona erdi.