TKP'den 'Hayır' buluşması çağrısı: İstanbul 'Hayır' diyor

TKP İstanbul İl Örgütü, "İstanbul 'Hayır' diyor" başlıklı bir açıklama yaparak, 2 Nisan Pazar günü Saat 15.00'te, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda yapılacak buluşmaya çağrı yaptı.

Haber Merkezi

TKP İstanbul İl Örgütü, 2 Nisan Pazar günü "Hayır" için büyük bir buluşma çağrısı yaptı. "2 Nisan Pazar günü  Saat 15.00'te, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda emekçilerin, aydınların, müzisyenlerin, oyuncuların, şair ve yazarların, ülkemizin aydınlık düşünce birikiminin parçası olan sanatçılarımızın katılacağı bir açık hava toplantısına hazırlanıyoruz" denilen açıklamada, "İstanbul’u bu toplantıda Hayır demek üzere bize katılmaya çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Açıklama şu şekilde:

İSTANBUL HAYIR DİYOR

2 Nisan Pazar günü  Saat 15.00'te, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda emekçilerin, aydınların, müzisyenlerin, oyuncuların, şair ve yazarların, ülkemizin aydınlık düşünce birikiminin parçası olan sanatçılarımızın katılacağı bir açık hava toplantısına hazırlanıyoruz.

İstanbul’u bu toplantıda Hayır demek üzere bize katılmaya çağırıyoruz.

Türkiye Komünist Partisi, AKP’yle ve bugün yasal sınırlarını hiçe sayarak bu partinin lideri konumunda siyaset yapmaya devam eden Erdoğan’la kesin ve kararlı bir hesaplaşmayı sürdürüyor.

16 Nisan’da oylanacak olan anayasa değişikliği, Erdoğan’ı ve onunla kader birliği etmiş AKP liderliğini halkın ve yargının gazabından korumak amacıyla hazırlanmıştır. 16 Nisan oylaması ülkemizin geleceği açısından hayati bir önem taşıyor.

TKP’nin “Yetmez ama Hayır” tavrı, bu oylamanın sadece yeni bir başlangıç olacağına işaret ediyor.

Başkanlık sistemi, meclisin yetkilerinin bütünüyle bulanıklaştırılması, yargı bağımsızlığının, kuvvetler ayrılığının bütünüyle tarihe karışması... Bunlar 16 Nisan’da oylanmak üzere önümüze konulan değişikliğin dehşet verici unsurlarıdır. Öte yandan bunların her biri bir noktadan sonra detaydır.

Detay olmayan meselemiz ise bellidir: Erdoğan ve liderliğini yaptığı AKP gericiliği artık durdurulmalıdır.

2 Nisan 2017 Pazar günü, İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yapacağımız açık hava toplantısı bu konudaki çabamızın bir parçasıdır.

Emekçilerin, aydınların, müzisyenlerin, oyuncuların, şair ve yazarların, ülkemizin aydınlık düşünce birikiminin parçası olan sanatçılarımızın katılacağı bir açık hava toplantısına hazırlanıyoruz.

İstanbul’u bu toplantıda Hayır demek üzere bize katılmaya çağırıyoruz.

Tüm halkımıza duyurulur.

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komitesi ve İstanbul İl Örgütü