TKP’den Eskişehir'de 97.yıl buluşması

Türkiye Komünist Partisi'nin 97. yılı etkinlikleri İzmir, Ankara, İstanbul ve Bursa'nın ardından Eskişehir'de devam etti. "Bu düzen değişecek, sosyalizm kazanacak" başlıklı etkinlik, Taşbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

soL - Eskişehir

Türkiye Komünist Partisi'nin 97'nci mücadele yılı etkinlikleri sürüyor. İzmir, Ankara ve İstanbul ve Bursa'da yapılan buluşmaların ardından bugün Eskişehir'de "Bu düzen değişecek, sosyalizm kazanacak" etkinliği düzenlendi. 

Etkinlik, Türkiye Komünist Partisi Eskişehir örgütü adına Fırat Çiftçi'nin yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Açılış konuşmasının akabinde gerçekleştirilen video gösteriminin ardından sözü TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan aldı.

Okuyan konuşmasına "Niye mücadele ediyoruz?" sorusuyla başladı.

"TKP Türkiye'nin diğer sol partilerinden farklı olarak mücadelenin merkezine tek bir şey yerleştiriyor o da sosyalizm mücadelesi" diyen Okuyan, "İnsanlığın eşitlik arayışı hep vardı, bu son derece doğal bir talep. İnsanlığın çok azınlık bir kısmı diğerini sömürüyor. Bugünkü düzende adalet, özgürlük olmaz. Sosyalizm insanın sömürülmesini yasaklayacak Sosyalizmde işsizlik, evsizlik, yoksulluk olmayacak, sosyalizmde bilim, sanat olacak. Özgürlük denip duruyor biz toplumun elinden cahil olma özgürlüğünü alacağız. Sosyalizm yani, insanın insanca yaşayabileceği bir düzen size de mantıklı geliyorsa yeriniz burası. Hepinizi aydınlık bir Türkiye'yi kurmaya emek harcamaya çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Okuyan'ın ardından söz alan TKP Merkez Komitesi üyesi Aydemir Güler, en büyük problemin Türkiye'de solun konumlanmasıyla ilgili olduğunu söyledi.

"Türkiye solu sade, güzel sosyalizmin mümkün olmadığını düşünüyor. Örgütlenebilmek için sosyalizmin yumuşatılması gerektiği söyleniyor. Bu nasıl mümkün olur?" diye soran Güler, "Biraz adalet olabilir mi, kadınlar biraz eşit olabilir mi? Sosyalizm ancak bütün ilkeleriyle gerçekleşebilir. Düzen içinde biraz değişim gerçekçi değildir. Sosyalizm çok basit, sade uygulanmış ve yapılabilirliği görülmüştür. Türkiye her alanda sosyalizme açıktır, mümkündür. TKP 97. yaşını kutlamıyor, biz solun ayağa kalkması için 97. yaş günümüzün bir  vesile olduğunu düşünüyoruz. Sokakta yürüyemeyecek duruma geldik. Artık bir hesaplaşmada taraf olmak gerekir" şeklinde konuştu.

Aydemir Güler'in konuşmasının ardından NHKM Müzik Topluluğunun sahne almasıyla etkinlik sona erdi.​