TKP'den çağrı: Hükümet çocuklarımıza savaş açtı, yobazlık derhal püskürtülmeli

Türkiye Komünist Partisi, AKP'nin gerici eğitim saldırısına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Velileri, öğretmenleri, öğrencileri, bilim insanlarını, sanatçıları, ülkesini seven tüm yurttaşları AKP iktidarının eğitim alanındaki ahlaksız ve hukuksuz uygulamalarını tanımamaya, bunlara karşı derhal tavır almaya çağırıyoruz" denildi.

Haber Merkezi

AKP'nin ardı arkası kesilmeyen gerici saldırıları sonrasında TKP'den bir açıklama geldi.

"Velileri, öğretmenleri, öğrencileri, bilim insanlarını, sanatçıları, ülkesini seven tüm yurttaşları AKP iktidarının eğitim alanındaki ahlaksız ve hukuksuz uygulamalarını tanımamaya, bunlara karşı derhal tavır almaya çağırıyoruz" denilen açıklamada, "Bilim insanları, sanatçılar, ülkesini seven tüm yurttaşlar; hepimizin yapabilecekleri var. Hurafelere karşı bilimi ve özgürlüğü savunmak için ülkenin dört bir yanında başlatılan girişimlere, laikliğin ayaklar altına alındığı eğitim anlayışına karşı mücadele etmek için kurulan platformlara katılın" çağrısı yer aldı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Hükümet çocuklarımıza savaş açtı

EĞİTİMDEKİ YOBAZLIK DERHAL PÜSKÜRTÜLMELİ

Velileri, öğretmenleri, öğrencileri, bilim insanlarını, sanatçıları, ülkesini seven tüm yurttaşları AKP iktidarının eğitim alanındaki ahlaksız ve hukuksuz uygulamalarını tanımamaya, bunlara karşı derhal tavır almaya çağırıyoruz.

Veliler; evlatlarınızı bilim dışı, karanlık bir müfredata teslim etmeyin. Çocuklarımızın zihinsel gelişimini sekteye uğratacak, derin travmalar yaratacak cehalete ve korkutmaya dayalı bir “eğitim” anlayışını reddedin. Okul yöneticilerini ve öğretmenleri, müfredatın dayattığı karanlığa teslim olmamaları için zorlayın. Bilimi ve aydınlığı savunan eğitimcilerin yanında durun. Çocuğunuzun okulunun İmam Hatipleştirilmesine izin vermeyin. Zorunlu din dersine karşı dava açan binlerce aileye katılın, bu davalardan sonuç alındığını unutmayın. 

Öğretmenler; derslerde AKP hükümetinin size dayattığı saçmalıkları değil bilimsel olanı, iyiyi, güzeli anlatın. Bugünkü müfredat temel insan haklarına ve Anayasa’ya tamamen aykırıdır. Gericiliğe ve hurafelere teslim olmayan sesinizi yükseltin.

Öğrenciler; hem sahipsiz değilsiniz hem sizler de bu ülkenin sahibisiniz. Aklınıza, mantığınıza yatmayan, bilimsel gerçeklerle çeliştiğini düşündüğünüz ders içeriklerine, kendi inançlarını size zorla dayatmaya çalışanlara, sizin ya da ailenizin kültürel ve insani değerlerini suç ilan etmeye kalkanlara çekinmeden itiraz edin. Asla yalnız değilsiniz ve haklılar her zaman kazanır.

Bilim insanları, sanatçılar, ülkesini seven tüm yurttaşlar; hepimizin yapabilecekleri var. Hurafelere karşı bilimi ve özgürlüğü savunmak için ülkenin dört bir yanında başlatılan girişimlere, laikliğin ayaklar altına alındığı eğitim anlayışına karşı mücadele etmek için kurulan platformlara katılın.

AKP iktidarının bilime, özgürlüğe ve aydınlığa karşı giriştiği ahlaksızca saldırıyı mutlaka durduracağız. Çocuklarımızı sırf bu berbat düzenin sürmesi için cahil ve boyun eğen bireyler olarak yetiştirmek isteyen yobazlara meydanı terk etmeyeceğiz.

Türkiye Komünist Partisi