TKP'den 'Barselona' açıklaması: Katillerin suç ortaklarını biliyoruz

Barselona'da 13 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin TKP'den açıklama geldi. Açıklamada, "Barselona'daki katillerin suç ortaklarını biliyoruz. Bu katilleri karanlık yaratıyor, karanlığı ise bu düzen" denildi.

Haber Merkezi

Barselona'da 13 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin Türkiye Komünist Partisi'nden açıklama geldi.

"Barselona'daki katillerin suç ortaklarını biliyoruz" başlıklı açıklamada, "Karanlığın kaynağında sağcılığın yükselişi var. İnsanları dillerine, dinlerine veya ırklarına göre ayıran Amerikalı faşistle, cihatçı katilin fikirleri akraba. İlkine destek veren ABD başkanı Trump veya dinsel ayrımcılığa inanan AKP lideri Erdoğan gibiler bu katliamları onaylamış oluyor" denildi.

Açıklama şöyle:

Barselona'daki katillerin suç ortaklarını biliyoruz

Bu katilleri karanlık yaratıyor, karanlığı ise bu düzen

Barselona'da cihatçı katiller ondan fazla insanı öldürdü, onlarcasını da yaraladı. Türkiye Komünist Partisi, İspanya halklarının yaşadığı derin acıyı paylaşıyor.

Dünya halkları endişeyle bir sonraki saldırının nerede olacağını bekliyor. Cihatçıların tüm dünyada yarattığı dehşet bitmiyor. Biteceğine dair bir işaret de yok. Çünkü katiller dünyada hüküm süren karanlıktan besleniyor.

Bu katilleri karanlık yaratıyor. Karanlığı ise bu düzen...

Karanlığın kaynağında dinin siyasetten tasfiye edilmemesi var. Türkiye'de müfredata cihatı sokanlarla, Barselona'da insanların üzerine araç sürenler aslında aynı şekilde düşünüyor. Az ya da çok fark etmiyor, dinin siyasetteki varlığı bu katliamların önünü açıyor.

Karanlığın kaynağında sağcılığın yükselişi var. İnsanları dillerine, dinlerine veya ırklarına göre ayıran Amerikalı faşistle, cihatçı katilin fikirleri akraba. İlkine destek veren ABD başkanı Trump veya dinsel ayrımcılığa inanan AKP lideri Erdoğan gibiler bu katliamları onaylamış oluyor.

Karanlığın kaynağında komünizm ve işçi düşmanlığı var. Cihatçı çeteler sahneye Sovyetler Birliği'ne karşı savaşmak için ABD ve müttefikleri tarafından çıkarıldı. Ortadoğuda bu katiller Batılı ülkelerin çıkarları için silahlandırıldı. Sonrasında bu çeteler Batının ve AKP gibi dinci iktidarların verdiği destekle güçlendi. Tetiği çeken, bombayı atan, arabayı süren katiller kadar onlar da bu katliamlardan sorumlular.

Karanlığın kaynağında tekellerin para ve kar hırsı var. Siyasette dinin ağırlığı işçiler haklarını aramasın, solcu olmasınlar diye artırıldı. Zenginler daha çok kazansın diye dünya halklarının bir kesimi tamamen gözden çıkarıldı ve karanlığa teslim edildi. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan insanlar öteki dünyadaki hayallerin peşinde katliamlara girişti. İnsanları çaresizleştiren zenginler ve onların düzeni suçludur.

İnsanlık bu karanlıkla yaşayamaz. Bu karanlık dağıtılmalı. Din ve para siyasetten çıkmadıkça, sağcılığa ve patronlara karşı mücadele yükseltilmedikçe bu karanlık dağıtılamaz.

Türkiye Komünist Partisi, katilleri bir kez daha lanetlerken, insanlığı bu katilleri yaratan karanlığa karşı mücadeleye çağırıyor. 

Türkiye Komünist Partisi

Merkez Komite