TKP'den açıklama: Şırnak Katliamını affetmeyeceğiz!

Şırnak'ta bir kömür ocağında yaşanan göçükte 7 işçinin hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye Komünist Partisi tarafından bir açıklama yayımlandı.

Haber Merkezi

Şırnak'ta yedi yıldır kaçak faaliyet gösteren kömür madeninde 7 işçinin hayatını kaybettiği göçük sonrası TKP'den açıklama geldi.

"Şırnak katliamını affetmeyeceğiz" başlıklı açıklamada, "Ülkenin dört bir yanından işçi ve emekçilerin dayanışma duygularını Şırnak halkına iletmeyi görev biliyoruz. Katliam düzeninin sahiplerinden hesap sorulacağı günü yakınlaştırmak için mücadele ediyor, örgütleniyoruz" denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Şırnak katliamını affetmeyeceğiz

Şırnak’ta bir katliam yaşandı. Ruhsatsız, kaçak, 2013 yılında kapatılma kararı verilmiş bir ocağa kömür çıkartmak için indirilen işçiler öldü. Yani öldürüldüler.

Şimdi nasıl olur diyecekler, nasıl da görmemişiz, tam yedi küsur yıldır açık tutulan yasak ocağı. Nasıl da gözlerden saklamış ocak sahibi yaptığı işi. O işçiler neden kaçak işyerinde çalışmışlar, hiç akıllarına gelmemiş bile denecek.

Tabii ki kömür ocağını yasadışı olarak çalıştıranlar aranacak, belki tutuklanacak, belki kaçacaklar. Kanlı kazançları tabii ki kendilerine kalacak.

Kaza bölgesine hemen güvenlik kuvvetleri sevk edildi. Muhtemelen onların ardından ölenlerin yakınlarını imamlar ziyaret edecek. Ölenle ölünmez, kader buymuş diyecekler. Ve Allah’ın takdirine karşı gelip de yitirilen babaların, ağabeylerin, oğulların hesabını sormaya kalkmanın büyük günah olduğunu anlatacaklar.

Elbette bir tazminat ödenecek geride kalan yakınlara…

Kâr hırsından gözü dönmüş patronlar ve onların aklayıcısı imamlar iktidarı altındaki Türkiye’de sıradan bir gün bugün. Şırnak’ta göçük oldu. İşçiler altında kaldı. Ölü sayısı…

Türkiye Komünist Partisi olarak tüm halkımıza, işçi sınıfımıza baş sağlığı diliyoruz. Ülkenin dört bir yanından işçi ve emekçilerin dayanışma duygularını Şırnak halkına iletmeyi görev biliyoruz. Katliam düzeninin sahiplerinden hesap sorulacağı günü yakınlaştırmak için mücadele ediyor, örgütleniyoruz.

Türkiye Komünist Partisi