TKP Pazarcık ilçe temsilciliği açıldı: Örgütlenme hamlesi sürüyor...

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi temsilciliği, bugün düzenlenen bir törenle açıldı.

soL-Pazarcık

TKP, 97'nci mücadele yılını yeni bir örgütlenme hamlesiyle sürdürüyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçe temsilciliği bugün düzenlenen bir törenle açıldı.  

Açılış öncesi Pazarcık merkezinde bildiri çalışması yapan TKP üyeleri ilçe halkını açılışa davet etti.

"KOMÜNİSTLER TALEP ETTİKLERİ ŞEY İÇİN MÜCADELE DE EDERLER"

Açılış konuşmasını Pazarcık'ta öğrenimini sürdüren lise öğrencisi Ali Mert Canel yaptı. Canel şunları söyledi:

"Uzun zamandır bugünü bekliyor ve arıyorduk. Bu bekleyiş sırasında durmadık, bugünü örgütlemeye çalıştık. Çok genç yaşımda tanıştım partiyle, ilk temasım 13 yaşında idi. Pazarcık'a temsilcilik açılmasını talep etmiştim çocuksu bir saflıkla... Ancak hayatta bir şey talep etmek kolay, bunu mümkün kılmak zordur. Yine de komünistler zoru sever, zoru başarırlar. Partim, genç yaşımda bana bir şeyleri sadece talep etmektense, o talep için mücadele etmenin önemini kavrattı. Partim bana bir şey daha öğretmişti, en umutsuz anlarda bile cüretli olmayı... Yoldaşlar, Pazarcık'ta bugün bu yaptığımız, bir cüret etme meselesidir. O zaman artık daha yüksek sesle yoldaşlar, dostlar: Yaşasın Türkiye Komünist Partisi, yaşasın devrim ve sosyalizm!

"TKP EMEKÇİ HALKIN OLDUĞU HER YERDE ÖRGÜTLENECEK"

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan da konuşmasında şöyle dedi:

"Türkiye Komünist Partisi artık Türkiye'de emekçi halkın yaşadığı önemli yaşam yerlerinde varlığını ortaya koymak ve örgütlenmek zorundadır. Tam biz bu kararı aldığımız zaman, 'Pazarcık'ta ve Elbistan'da da TKP olmalıdır' dedik. Pazarcık Türkiye'nin geçmişinde, toplumsal ve siyasal yaşantısında önemli bir yere sahip. Türkiye Komünist Partisi tarihinin hiçbir döneminde etnik ya da mezhepsel farklılıklar üzerinden siyaset yürütmedi. Pazarcık nüfusunu, yoğunluk olarak aleviler oluşturuyor Türkiye Komünist Partisi gözünü buradaki alevilere değil, emekçi halka dikiyor ve hiç vakit kaybetmeksizin Pazarcık'ta TKP'yi güçlendirmeye çağırıyor."