TKP örgütlenmeye devam ediyor: Elbistan ilçe örgütü açıldı

TKP, 97. mücadele yılını yeni bir örgütlenme hamlesiyle sürdürüyor. Kahramanmaraş'ta Elbistan ilçe örgütü dün düzenlenen bir törenle açıldı.



Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dün düzenlenen bir törenle ilçe örgütünü açtı.

Açılış öncesi Elbistan merkezinde bildiri çalışması yapan TKP üyeleri ilçe halkını açılışa davet etti.

TKP Elbistan İlçe Örgütü bürosunda yapılan etkinliğe Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Mehmet Kuzulugil katıldı.

Kuzulugil, törende yaptığı konuşmada, "TKP bir savunma örgütü değildir. Biz sadece elimizdekileri savunamayız. Yeni şeyler almak için saldırmamız gerek. Bu yüzden Türkiye'de TKP'nin sesi olmalı. AKP saldıran islamcı bir Türkiye yaratmaya çalışıyor ancak Türkiye bu kalıba sığmaz. Türkiye şu an kilitlenmiş durumda. Onu açmak için sadece savunma yapamayız. Bu kilidi açmak için yeni bir düzen yaratma iradesi gerekli. Biz bu ülkenin onurlu, doğru düşünen, doğru konuşan insanlarıyız. Ne mutlu bize değil, diğer insanları nasıl katarız? Bunu dert etmemiz gerekir. TKP siyasi parti olarak bir okuldur. TKP bulunduğu yerde öncü olmaya çalışır. Partinin sağladığı birikimle toplumsal mücadelelerde öne çıkar" ifadelerini kullandı.

Elbistan ilçe örgütü adına Muhterem Çağlar tarafından yapılan açıklamada, "Elbistan'da düzen partileri hep vardı, işçi sınıfının bir partisi yoktu. TKP bu boşluğu dolduracaktır. İşçilerin emekçilerin yeri TKP'dir" dedi.

Avukat Özgür Çıkın ise, "Karanlık büyüyor ancak karanlığın karşısında karanlığın kafasını bir daha kaldıramayacak şekilde söküp çıkartacak irade de büyüyor. Elbistan'da da bunun için harekete geçiyoruz" diye konuştu.