TKP, Nuriye ve Semih için TBMM önünde!

Türkiye Komünist Partisi üyeleri, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine geri dönmesi için TBMM önünde eylem yaptı. Eyleme saldıran polis ekipleri 10'dan fazla TKP üyesini gözaltına aldı TKP üyeleri gözaltı sonrası serbest bırakıldı.

soL - Ankara

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, Nuriye ve Semih için TBMM önünde eylem yaptı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın haksız yere işten atılması ve hukuksuz şekilde tutuklanmasına tepki gösterilen eyleme basın açıklamasının okunması sonrası polis saldırdı.

Polisin TOMA'lı saldırısı sonrası 10'un üzerinde TKP üyesi gözaltına alındı.

Saldırı öncesi Meclis önünde TKP adına yapılan açıklamada, "AKP ve onun başındaki zat, bu ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetebileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Karşısında bulacağı insanlık onuru ve işçi sınıfıdır. Bu ikisi artık aynı şeydir. Emeğine sahip çıkmayan onurunu da kaybeder, ve sadece emeğiyle geçinenler onurla yaşayabilir. İktidarı uyarıyoruz. Nuriye ve Semih’in başına gelecek bir kötülüğün altında kalırsınız. Bu bir emek ve haysiyet savaşıdır. Başta onların, sonra da haksız hukuksuz işinden edilen tüm emekçilerin işlerini iade edin. Bu savaşı siz kazanamazsınız" denildi.

GÖZALTINA ALINAN TKP'LİLER SERBEST BIRAKILDI

Nuriye ve Semih için yapılan eylemde polis saldırısının ardından gözaltına alınan TKP üyeleri serbest bırakıldı.

EYLEMDEN GÖRÜNTÜLER

TKP'nin Meclis önündeki eyleminden görüntüler şöyle: