TKP İzmir Kent Komitesi: Şehri Folkart mı yönetiyor?

İdare mahkemesi, İzmir Büyükşehir ve Bornova belediyelerinin Folkart projeleri lehine yaptığı imar düzenlemelerini iptal etti. Folkart firması da dün bu iki belediye adına açıklama yaparak iki belediyenin yargı kararını üst mahkemeye taşıyacağını, inşaatların süreceğini duyurdu. TKP İzmir Kent Komitesi'nce yayımlanan açıklamada, 'Folkart yerel yönetime emir veriyor, yargıya müdahale…

soL-İzmir

İdare mahkemesi, İzmir Büyükşehir ve Bornova belediyelerinin Folkart projeleri lehine yaptığı imar düzenlemelerini iptal etti.

Folkart firması da dün adeta bu iki belediye adına bir açıklama yaparak iki belediyenin, yargı kararını üst mahkemeye taşıyacağını, inşaatların süreceğini duyurdu.

TKP İzmir Kent Komitesi tarafından yayımlanan açıklamada, "Folkart yerel yönetime emir veriyor, yargıya müdahale ediyor; Folkart’ın ve sahibi Mesut Sancak’ın bu cüreti biraz Tayyip Erdoğan aşığı olan Ethem Sancak’tan, biraz tavla ve rakı sofralarındaki dostları Aziz Kocaoğlu ile Olgun Atila’dan, ama en çok da paradan gelmektedir" denildi. 

TKP: KENTİ FOLKART MI YÖNETİYOR? 

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir Kent Komitesi tarafından yayımlanan açıklama şöyle: 

İnşaatı devam eden Folkart Incity Projesinin imar planları, meslek odaları tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi. Folkart adına yapılan açıklamada mahkeme kararlarının Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından üst mahkemeye taşınacağı belirtilirken, inşaatın süreceği ve konutların zamanında teslim edileceği de büyük bir özgüvenle vurgulandı.

Belli ki, Folkart, kendisine de, yerel yönetimler ve yargı ile ilişkilerine de fazla güveniyor.

Folkart, suç işliyor!

İmar planları iptal edilen bir alanda, inşaatın durdurulması bir zorunluluktur. İnşaatın hangi seviyede olduğu ilçe belediyesi tarafından tespit edilmeli ve inşaat mühürlenmelidir. İmar planlarına ait iptal kararına rağmen inşaata devam etmek suçtur.

Folkart, yerel yönetimlere emir veriyor!

Bir mahkeme kararına yerel yönetimler tarafından itiraz edilip edilmeyeceğine, bir şirket karar veremez. Özel bir şirket, yerel yönetimlerin rutin bir faaliyeti hakkında bile, yerel yönetimler adına açıklama yapamaz.

Yapılıyorsa hadsizliktir.

Yerel yönetimlerden bu açıklamaya bir itiraz gelmemesi ise, yerel yönetimlerin şirketlerin kapı kulu haline geldiğinin göstergesidir.

Folkart, yargıya müdahale ediyor!

Folkart’ın, konutların zamanında bitirileceği açıklaması ise yalnızca basit bir özgüven ve iddia ile açıklanamaz. Olan, siyasi bağlantıları açık olan bir şirketin, yargıya müdahale etmesidir. Folkart, açıklaması ile mahkeme sonucunun ne olması gerektiğini dikte ettirmektedir.

Folkart’ın ve sahibi Mesut Sancak’ın bu cüreti; biraz Tayyip Erdoğan aşığı olan Ethem Sancak’tan, biraz tavla ve rakı sofralarındaki dostları Aziz Kocaoğlu ile Olgun Atila’dan, ama en çok da paradan gelmektedir. Çünkü Folkart paranın kiri ile beslenmekte, paranın herkesi ve her şeyi satın alabileceğini düşünmektedir.

Ancak, Folkart yanlış hesap yapmaktadır. Ve bunu göstermek, bizlere düşmektedir.

TKP İzmir Kent Komitesi