TKP heyetinden Gülsüm Elvan'a geçmiş olsun ziyareti

TKP heyeti, polis saldırısı sonucu kolu kırılan Gülsüm Elvan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak dayanışma dileklerini iletti.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi heyeti, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için yapılan eylemde gözaltına alınan ve polis saldırısı sonucunda kolu kırılan Gülsüm Elvan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu, dayanışma duygularını iletti.

Yapılan ziyarette yaşadıklarını anlatan Gülsüm Elvan, "Kargaşa sırasında emniyet müdürünün beni ve kızımı göstererek 'alın şu ikisini' dediģini duydum. Sonra ters kelepçe takılarak ben ve kızım dahil 13 kişi gözaltına alındık. Bir süre öfkemden dolayı kolumun şiştiğini ve ağrısını hissetmedim. Daha sonra kolumun kırıldığını ve kelepçeyi açmalarını söyledim. Fakat kelepçenin anahtarını uzun süre bulamadılar. Otobüse binerken başımı eğmemi istediler 'neden eğecekmişim ben bir suç mu işledim' dedim. Ve başımı eğmedim" diye konuştu.

Haksızlığa uğrayanların yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Elvan, TKP heyetine ziyaretinden ötürü teşekkür etti.

Görüşmede karşılıklı dayanışma dilekleri iletildi.