TKP: 'Halkın iradesi' konusunda kararı halk verecek

Türkiye Komünist Partisi, Beşiktaş'ta yaşanan görevden almaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar üzerinden AKP-CHP arasında yürütülen tartışmanın Beşiktaş halkının iradesiyle bir ilgisi bulunmuyor; halkın iradesini eline alması ve bunun için gerçekleri bilmesi ve hatırlaması gerekiyor" denildi.

Haber Merkezi

TKP Beşiktaş İlçe Örgütü, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alınmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, "Beşiktaşlılara çağrımızdır: Gericilerin kavgasında saf tutmak zorunda değilsiniz, gelin bu düzeni değiştirmek için örgütlenin. Cumhuriyet, laiklik ve en temel insani değerlerin taşıyıcısı işçi sınıfının partisi TKP'nin kapıları, mücadele etmek isteyenlere sonuna kadar açıktır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

'HALKIN İRADESİ' KONUSUNDA KARARI HALK VERECEK

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar üzerinden AKP-CHP arasında yürütülen tartışmanın Beşiktaş halkının iradesiyle bir ilgisi bulunmuyor; halkın iradesini eline alması ve bunun için gerçekleri bilmesi ve hatırlaması gerekiyor.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. 

Hakkında yürütülen rüşvet, FETÖ üyeliği, usulsüz ihale ve ruhsat, kamu malının şahsi menfaat için kullandırılması soruşturmaları nedeniyle! Anlaşılan gericilerin 15 Aralık'la başlayan iç kavgası içine CHP belediyelerini de almaya başladı. 

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise "Bu kumpasçı hükümet halkın iradesini gasp etmiştir" dedi. 

Murat Hazinedar, CHP tarafından, Beşiktaş Belediye Başkanı adayı olarak halkın önüne çıkarıldığında halkın iradesi zaten gasp edilmişti.

Kimdir Hazinedar?

Belediye çalışanlarını belediye binasında darp ettiren, hukuksuzca işten atan bir belediye başkanıdır. Hazinedar, işçi düşmanıdır.

Daha iki gün önce "Buradan Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Kendisinin şikayet ettiği eski düzende o düzeni ben de şikayet ederdim” demiştir. Kendisi de patron olan Hazinedar'ın şikayet ettiği düzen kapitalist düzen olamaz; nitekim düzenin yenisi de kapitalisttir. Şikayet ettiği olsa olsa artık ortadan kaldırılmış olan cumhuriyet düzenidir. Hazinedar, cumhuriyet düşmanıdır.

Belediye Meclisinde kurumlar arası bütçe aktarımı görüşmelerinde meclis üyelerinin üzerine yürüdüğü, haber olmuştur. Hazinedar kentli insandan beklenen en basit medeni davranışları sergileyemeyen bir uygarlık düşmanıdır.

Üyesi olduğu partinin parti meclisi üyelerine “çete” yakıştırmasında bulunduğu için, hakaret gerekçesiyle hakkında açılan parti disiplin soruşturması karşısında şöyle demiştir: “Ben cumhurbaşkanının doğru yaptığı şeyleri dillendirdiğim için, üçüncü köprüyü desteklediğim için partimden ihraç edilmeye çalışılmış birisiyim.” Hazinedar çevre düşmanıdır, İstanbul'un ve İstanbullunun düşmanıdır.

Maddi durumu olmayan çiftleri ücretsiz umreye göndermek, en fazla övündüğü hizmetlerdendir. Belediye bütçesiyle umre hizmeti veren Hazinedar, laiklik düşmanıdır.

Ana muhalefet partisinin bir belediye başkanı olarak iktidar partisini hiç eleştirmediği sanılmasın; Beşiktaş'ı imam hatipsiz bıraktığı için iktidarı suçlamıştır. Hazinedar, kraldan çok kralcıdır.

İlan ediyoruz: İşçi düşmanı, cumhuriyet düşmanı, laiklik düşmanı Hazinedar'ı aynı soydan gelen Sarıgül'ün ricasıyla belediye başkan adayı gösteren CHP, ilerici değerlere sahip Beşiktaş halkıyla alay etmiştir.

Uyarıyoruz: “Odunu aday göstersek seçtiririz” devri kapanmıştır.

Beşiktaşlılara çağrımızdır: Gericilerin kavgasında saf tutmak zorunda değilsiniz, gelin bu düzeni değiştirmek için örgütlenin. Cumhuriyet, laiklik ve en temel insani değerlerin taşıyıcısı işçi sınıfının partisi TKP'nin kapıları, mücadele etmek isteyenlere sonuna kadar açıktır.

TKP Beşiktaş İlçe Örgütü