TKP dokuz gündür direnen grevdeki İzdeniz işçilerinin yanında

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Karşıyaka İlçe Örgütü, dokuz gündür grevde olan İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İzdeniz AŞ çalışanlarını, Bostanlı Vapur İskelesi'nde ziyaret etti. İzdeniz çalışanları ocak ayından beri süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine greve başlamış, kentteki deniz ulaşımını durdurmuştu.

soL-İzmir

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Karşıyaka İlçe Örgütü, geçtiğimiz hafta grev kararı alarak İzmir’de deniz ulaşımını durduran İzdeniz işçilerini Bostanlı Vapur İskelesi’nde ziyaret ederek dayanışma dileklerini iletti. Ziyareti memnuniyetle karşılayan işçilerden süreçle ilgili bilgi alan TKP heyeti, sınıf mücadelesinin önemini ve değerini vurguladı.

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS), İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzdeniz AŞ ile ocak ayından beri süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması üzerine daha önce alınan grev kararını yaklaşık 250 işçi ile dokuz gün önce uygulamaya koydu.

"AMACIMIZ HALKI MAĞDUR ETMEK DEĞİL, HAKKIMIZI ALMAK"

Dokuz gündür grevde olan işçiler, amaçlarının İzmir halkını mağdur etmek olmadığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan diğer kamu kurumlarında toplu iş sözleşmesi ile tanınan sosyal ve ekonomik hakların kendilerine de tanınması olduğunu vurguladılar. Ayrıca grev kararı uygulanmaya başlandığından beri Büyükşehir Belediyesi tarafından herhangi bir girişimde de bulunulmadığını hatırlatttılar. 

"İZMİRLİLER GREVİMİZİ ANLAYIŞLA KARŞILIYOR"

İşçiler, kendilerini destek için ziyarete gelen ya da grev kararından haberi olmadan iskeleye yönelen yurttaşlarla yaptıkları sohbetlerde, aldıkları grev kararının destek gördüğünü, anlayış ve ilgiyle karşılandığını belirttiler. 

ŞEHİR HATLARI A.Ş. DE GREV KARARI ALDI

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmayan İstanbul Şehir Hatları AŞ çalışanlarının da dün itibariyle grev kararı aldıklarını belirttiler.

Bundan sonraki sürece dair fikir alışverişinin ardından TKP heyeti ve grevdeki işçiler dayanışma dileklerini ilettiler.