TKG'den Cebeci'deki saldırıya ilişkin açıklama: Üniversiteleri islamcı faşizme bırakmayacağız

Türkiye Komünist Gençliği, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yaşanan gerici saldırıya karşı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Şeriatçı faşizmi kampüsten silecek kadar kalabalığız ve güçlü olan biziz. İhtiyacımız olan, birlikte hareket etme iradesini sergileyebilmek, yani gücümüzü örgütlü kılmak..." denildi.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Gençliği, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yaşanan gerici saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

"İlerici, cumhuriyetçi, yurtsever öğrenciler; şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da AKP beslemesi islamcı barbarlığa karşı tepkilerini ortaya koymaya devam edecek" denilen açıklamada, "Hiçbir dayanağı kalmamış, ayağını hiçbir meşru zemine basmayan dinci gericilik ve ondan nemalananlar bu tepkinin örgütlenmesiyle okuldan kovulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle:

Üniversiteleri İslamcı Faşizme Bırakmayacağız

Cebeci Kampüsü'nde 1-2 Haziran tarihlerinde yaşanan saldırılar, üniversitede bir süredir polis ve rektörlük eliyle beslenip büyütülen şeriatçı faşistlerin nasıl bir tehlike arz ettiğinin en büyük göstergesi. Cebeci öğrencilerinin can güvenliği ve öğrenim görme hakkı başta olmak üzere birçok temel hak ve özgürlükleri bu çetelerin tehtidi altındadır. Kampüsümüzde mağdur edebiyatı yaptıkları günler artık çok geride kalan çeteler, hiçbir toplumsallığa yaslanmayan, polis ve rektörlükle işbirliği içerisinde, bir plan dahilinde yapıldığı çok belli olan saldırgan eylemleriyle, kampüsümüzü terörize etmeye çalışmaktadır. Hiçbir siyasal meşruiyeti kalmamış bu gözü dönmüş güruh, AKP hükumetinin onlara sağladığı tüm olanakları kullanarak kör şiddetle öğrencileri korkutmayı, sindirmeyi amaçlamaktadır. Ne kadar çarpıtırlarsa çarpıtsınlar, Cebeci öğrencisi nezdinde gerçekler ayan beyan ortadadır ve palayla öğrencilere saldıranlar da bu saldırıları meşru göstermek için debelenenler de okul kamuoyunda sıfırı tüketmiştir.

Okullarını savunmak amacıyla dinci gericilerin karşısında cesurca, dimdik duranlar Cebeci öğrencilerinin büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır. Şeriatçı faşizmi kampüsten silecek kadar kalabalığız ve güçlü olan biziz. İhtiyacımız olan, birlikte hareket etme iradesini sergileyebilmek, yani gücümüzü örgütlü kılmak...

İlerici, cumhuriyetçi, yurtsever öğrenciler; şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da AKP beslemesi islamcı barbarlığa karşı tepkilerini ortaya koymaya devam edecek. Hiçbir dayanağı kalmamış, ayağını hiçbir meşru zemine basmayan dinci gericilik ve ondan nemalananlar bu tepkinin örgütlenmesiyle okuldan kovulacaktır.

Türkiye Komünist Gençliği bu doğrultuda üzerine düşen görevleri yerine getirmeye, şeriatçı faşizme karşı mücadelesini sürdürmeye ve yükseltmeye kararlıdır.