TKG: Ege Üniversitesi paranın saltanatına, yobazın karanlığına teslim olmayacak!

Türkiye Komünist Gençliği (TKG), Ege Üniversitesindeki piyasacılaşma ve gericiliğe boyun eğmeyeceklerini belirterek, öğrencileri örgütlü ve kararlı mücadeleye çağırdı.

soL-İzmir

Türkiye Komünist Gençliği (TKG), Ege Üniversitesindeki piyasacılaşma ve gericiliğe boyun eğmeyeceklerini belirterek, öğrencileri örgütlü ve kararlı mücadeleye çağırdı. 

TKG tarafından hazırlanan sekiz sayfalık broşür, tüm fakültelerdeki öğrencilere ulaştırılmaya başlandı. 

"Ege Üniversitesi paranın saltanatına, yobazın karanlığına teslim olmayacak" başlıklı broşürde şu ifadelere yer verildi: 

"Peki Ege Üniversitesi öğrencileri olarak bizler bütün bu dönüşüme dair ne yapmalıyız? 

İnsanlığın bugüne kadarki birikimi bundan sonrası için çok daha iyisine ışık tutuyor. Ülkemiz de üniversitelerimiz de bu tabloya mahkum değil. Geçtiğimiz yüzyılda, yanı başımızda, Sovyetler Birliği’nde bunlardan çok daha ilerisi yaşandı. İşsizlik korkusuyla yaşamayan, üniversite okuyabilmek için para kazanmak zorunda olmayan, eşit şartlarda, laik, insana yakışan bir eğitim alan üniversite öğrencileri bu dünyadan geçti. Bundan 56 yıl önce sosyalizm uzaya ilk insanı gönderirken, biz bugün dünyanın düz mü yuvarlak mı olduğunu tartışan zihniyeti kabul edemeyiz. Biz Ege Üniversitesi Öğrencileri ve Türkiye Komünist Gençliği üyeleri olarak ülkemizden umutluyuz. Üniversitelerimizi yobazların, patronların eline bırakmayacağız. Bilimin, aydınlanmanın, kamuculuğun üniversitelerimizi terk etmesine izin vermeyeceğiz. Ülkemizi aydınlık yarınlarına kavuşturacağız, o zamana kadar da üniversitelerimizi para babalarına, gericilere dar edeceğiz. Kavgamız bitmedi. Eşitliğin, aydınlanmanın, bilimin yani sosyalizmin üniversitelerini kurana dek sizleri de birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."

"GENÇLİK VE GELECEKSİZLEŞTİRME" KONULU ETKİNLİĞE ÇAĞRI

TKG, Ege Üniversitesi öğrencilerini 18 Kasım Cumartesi saat 17.00'de Alsancak'taki Nâzım Hİkmet Kültür Merkezinde düzenlenecek "Gençlik ve Geleceksizleştirme" konulu etkinliğe davet etti. Etkinlikte üniversite gençliğinin bu düzene karşı mücadele perspektifi ve olanaklarının ele alınacağı belirtildi.