TİKA'dan Cemaat açıklaması: Burada faaliyetlerini rahat rahat yapıyorlar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kolombiya Koordinatörü ve Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Özkan, Cemaatçilerin Latin Amerika'yı yeniden "yapılanma üssü'' olarak kullandığını söyledi. Özkan, "Burada çok rahatlar, çünkü onları takip edecek çok fazla sayıda Türk yok. Dolayısıyla faaliyetlerini de daha rahat yapıyorlar" dedi.

AKP'nin Cemaat'e karşı birçok kurumu istihbarat kurumu olarak kullanmasına ilişkin yeni bir örnek daha ortaya çıktı.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kolombiya Koordinatörü ve Polis Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Özkan, Cemaat'in Latin Amerika'yı yeniden yapılanma üssü olarak belirlediğini ileri sürdü.

''Latin Amerika Türk pasaportunun geçerli olduğu bir bölge ve vizeye ihtiyaçları yok" diyen Özkan, "Buradan ABD'ye geçiş için de vizeye ihtiyaçları yok. Örgüt üyelerinin bir kısmı geldikleri ülkede kalırken bir kısmı da buradan ABD'ye geçiyor. Bir anlamda burayı bir durak gibi kullanıyorlar. Burada çok rahatlar, çünkü onları takip edecek çok fazla sayıda Türk yok. Dolayısıyla faaliyetlerini de daha rahat yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

Özkan, "TİKA olarak biz örgütün sosyal yapılanmasıyla ilgileniyoruz. Türkiye'deki darbe hakkında üniversiteleri bilgilendiriyoruz. Yine aynı şekilde konferanslar düzenliyor ve sık sık basın yayın kuruluşlarıyla birebir görüşmeler yapıyoruz. Ayrıca Latin Amerika hükümetlerine, FETÖ üyelerinin fikrinden dolayı değil işledikleri suçlardan dolayı arandıklarını anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye de diplomatik düzeyde bu ülkelerle koordineli bir diyalog içinde'' şeklinde konuştu.