THY'nin yeni üniformaları İtalyan modacıdan

THY'de hosteslerin yeni dönemde giyeceği üniformalar belli oldu. İtalyan modacı Ettore Bilotta tarafından tasarlanan formalarda antrasit ve kırmızı renklerinin tercih edildi belirtildi. TL'nin değer kaybıyla birlikte hem uçuş iptalleri, hem de finansal yapısı nedeniyle kur zararı yaşadığı tahmin edilen THY'nin İtalyan modacıya ne kadar ödeme yaptığı öğrenilemedi.

THY'de hosteslerin yeni dönemde giyeceği üniformalar belli oldu. İtalyan modacı Ettore Bilotta tarafından tasarlanan formalarda antrasit ve kırmızı renklerinin tercih edildi belirtildi. 

Hürriyet yazarı Uğur Cebeci, bugünkü yazısında THY'de hosteslerin yeni dönemde giyeceği üniformaların belli olduğunu aktardı. Cebeci, İtalyan modacı Ettore Bilotta tarafından tasarlanan formalarda antrasit ve kırmızı renklerinin tercih edildiğini söyledi.

Cebeci, "Hürriyet, sır gibi saklanan yeni üniformalara ulaştı… İşte THY'nin yeni yüzü" başlığıyla yayımlanan yazısında yeni üniformalarla iki önemli gizli uçuşun yapıldığını ifade etti. 

"İlk uçuşta uçak tipi Boeing 777, diğerinde ise Airbus 330 seçildi. Şapkadan etekliğe, pantolondan ayakkabıya rahatlık, estetik, yolcu görüşü büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirildi. Tek kare fotoğraf sızmaması sağlandı" diyen Cebeci, şöyle devam etti:

"Şirketin bayrak kırmızısı ana rengine katılan antrasitten griye kadar her rengin uzlaşması dikkatlice izlendi. Kabin memuru kadınlar ve erkekler arasında geniş bir araştırma yapıldı, fikirler değerlendirildi. ‘Flow' (akış) tasarımının Türk kültürüne ilişkin alt yapısı oluşturuldu.  Tüm uçaklarda yeni kabin renginin yansıtılması için uçak içi özel kitler hazırlandı. Amenity kitler, battaniye, uyku seti, hepsi bir bütünlük içinde oluşturuldu. Erkek kabin memurları, yani steward'ların smokin yakaları, çok iyi tasarlanmış ayakkabıları, uçan şeflerin (flying chef) kıyafetleri hepsi bir uyum içinde yolcunun huzuruna çıktı. İlk değerlendirmeler de 10 üzerinden 10 aldı."

THY'NİN İTALYAN MODACIYA NE KADAR ÖDEDİĞİ HABERDE YER ALMADI 

TL'nin değer kaybıyla birlikte hem uçuş iptalleri, hem de finansal yapısı nedeniyle kur zararı yaşadığı tahmin edilen THY'nin İtalyan modacıya ne kadar ödeme yaptığı haberde yer almadı.