THY'den Beşiktaş kararı: Sponsorluktan vazgeçti

UEFA ile Şampiyonlar Ligi’ne sponsor olmak üzere bir süredir görüşmeler yapan Türk Hava Yolları, Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Beşiktaş'a sponsorluk yapmaktan vazgeçti

Haber Merkezi

Türk Hava Yolları (THY) Beşiktaş'a sponsorluk yapmaktan vazgeçtiği, bunun gerekçesininse klüp başkanı Fikret Orman'ın Euroleague'le ilgili eleştiriler yapması olduğu bildirildi. THY basketbol organizasyonu Euroleague’in ana sponsoru. 

Bu sezon Avrupa’da başarılı bir grafik çizen Beşiktaş’a ulaşım şirketi sponsoru aranıyor. Geçen sezon THY'yle anlaşan ve Avrupa maçlarına AnadoluJet’in tasarladığı uçakla giden Beşiktaş’ın THY'yle olan sözleşmesi sezon başında yenilenmedi.

ORMAN ‘HIRSIZLIK ORGANİZASYONU’ DEMİŞTİ

Hürriyet’ten Ceyhan Kuburlu’nun haberine göre, sponosorluk sözleşmesinin yenilenmeme nedeni Başkan Fikret Orman’ın Euroleague organizasyonuyla ilgili açıklamaları. 

Euroleague için Orman, “Hırsızlık organizasyonu” demişti. Bu açıklama üzerine Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden Konya, Başakşehir ve G.Saray’a sponsor olan THY, bir tek Beşiktaş'la anlaşma tazelemedi.