TGS Genel Başkanı Uğur Güç: Karanlığa karşı 4 Eylül'de Kartal'dayız

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Uğur Güç, 4 Eylül'de İstanbul Kartal'da düzenlenecek "gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmiyoruz" mitinginin, ağır travma altında ezilen, karanlıkta boğulan işçi sınıfı ve laik aydınlanmacı kesim bir ışık olacağını söyledi.

Haber Merkezi

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Uğur Güç, 4 Eylül'de İstanbul Kartal'da düzenlenecek "gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmiyoruz" mitinginin, ağır travma altında ezilen, karanlıkta boğulan işçi sınıfı ve laik aydınlanmacı kesim bir ışık olacağını söyledi. 

Miting çağrıcılarından olan TGS Genel Başkanı Uğur Güç, 4 Eylül mitinginin önemini ve değerini soL'a anlattı. 

"4 EYLÜL, KARANLIKTAN BOĞULAN İŞÇİ SINIFI İÇİN BİR IŞIK OLACAK"

Meclis'teki muhalafetin milli birlik ve beraberlik söylemiyle etkisizleştirildiğini vurgulayan Uğur Güç, şunları söyledi: 

"1980 darbesi sonrasında neoliberalizm ile desteklenen 'ılımlı islam' modelinin ülkeyi nasıl bir karanlığa sürüklediği, emperyalist piyasacı düzenin dayattığı restorasyonun çağdaş demokrasiye ulaşma yolunu nasıl kestiği 15 Temmuz gecesi net olarak görüldü. Devlet içinde yapılanan dinci cemaatle, dinci AKP'nin birbirleriyle kavgası darbe girişimine kadar getirdi ülkeyi. 15 Temmuz sonrası yaşadığımız OHAL'de ise pek çok insanımızın temel hak ve özgürlükleri elinden alınarak zulüm ve baskı ortamı yaratıldı. Çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle işçi ve emekçiye dayatılan BES kesintileri, darbeyi fırsata çeviren siyasi iktidarın faturayı da emekçilere kestiğini gösteriyor. Toplumda onarılması zor bir travmaya yol açan darbe girişimi ve sonrasında patlayan bombalarla yükselen çatışmaların bu travmayı kapanmayan yaralara dönüştüreceği açık. Her gün onlarca insan öldüğü yetmezmiş gibi Cerablus müdahalesi ile Suriye'deki yangına dahil olduk. AKP hükümeti Suriye'ye müdahale kararıyla ortadoğudaki yangını bu topraklara ithal etmiş oldu. Milli birlik ve beraberlik nöbetleriyle etkisizleştirilen muhalefet partilerinin siyaset üretemediği ortamda 4 Eylül Mitingi ağır travma altında ezilen, karanlıktan boğulan işçi sınıfı ve laik aydınlanmacı kesim için bir ışık olacaktır."

Meclis'teki siyasi partilerin politika üretemez hale geldiğini ifade eden Uğur Güç, "4 Eylül'de gericiliğe, emperyalizme ve darbecilere karşı Kartal Medyanı'nda yapılacak miting toplumsal muhalefetin sesini yükselteceği yer olacaktır" dedi.